Vegansk ”Kyckling” Cacciatore

*I samarbete med Vegonade*

Hej!

Jag hoppas allt är bra med er! Det här grytreceptet har jag faktiskt gjort en version av tidigare på bloggen, men då med quorn och med lite annan kryddning. Det var dock väldigt länge sedan och jag kände att det absolut var på sin plats med en uppdatering av det här supergoda receptet!

Till min hjälp för att få fram maximalt med smak ur grytan så använder jag en påse Vegonade Italy som smakar vitlök och rosmarin och som är fullproppad med umami, sälta, fett och kryddor som lyfter den här rätten och gör den sjukt mycket enklare och godare än vad du skulle kunna gjort annars. I alla fall utan betydligt mycket fler ingredienser! Vegonaden fungerar dessutom som en naturlig redning till såsen, så den så att såsen blir härligt krämig helt utan extra tillsatt stärkelse i form av mjöl eller majsstärkelse!

Cacciatore betyder jägargryta, och jag vet ärligt talat inte riktigt hur historien bakom det namnet ser ut, men jag vet att det är rackarns gott! Kombinationen av syrligt vin, oliver och kapris med aromatiskt citronskal, krossade tomater och persilja blir helt fantastiskt gott! Den här rätten går med fördel att göra ganska kaxig med en eller två chilis, vilket jag tycker förhöjer upplevelsen rejält. Jag gjorde min gryta med vegokött som håller väldigt bra för att långkoka, men det går lika bra att använda bönor, tofu eller tempeh om du inte gillar vegokött.

Spana in videon här nedanför om du vill se exakt hur jag gjort receptet!

Vegansk Kyckling Cacciatore, 4 portioner

 • 1 påse Vegonade Italy á 100 g
 • 1 röd paprika
 • 1 röd chili (frivilligt)
 • 1 burk urkärnade kalamataoliver á 130 g
 • 1,5 msk inlagd kapris
 • 1 paket vegokött á 300 g
 • 2 dl vitt vin
 • 1 burk hela tomater
 • 2-4 dl varmt vatten
 • Skal från 1 färsk citron
 • 1 dl färsk bladpersilja
 • Salt efter smak

Till serveringen

 • 500 g valfri pasta, ris eller potatis!

Gör så här

 1. Börja med att skölja och skära paprikan i 1,5×1,5 cm stora bitar. Skiva chilin, ta bort kärnorna om du vill! Häll av spadet från oliverna och kaprisen och grovhacka dem.
 2. Häll ut hela påsen med Vegonade Italy i en stor gryta och hetta upp. Lägg ner chilin, paprikan, oliverna, kaprisen och vegoköttet och fräs tills att paprikan blivit mjuk och det doftar gott.
 3. Slå i vitt vin och fräs i 30 sekunder så alkoholen dunstar bort. Vänd därefter ner de hela tomaterna och vattnet och låt därefter koka i 20-60 minuter beroende på hur lång tid du har på dig. Hacka isär tomaterna grovt med en slev när du vänt ner dem så kokar de sönder snabbare.
 4. Avsluta med att smaka av med salt, riva över citronzest och vända ner färsk hackad bladpersilja. Servera med pasta, polenta, ris eller potatis!

3 Responses to Vegansk ”Kyckling” Cacciatore

 1. Ika Isaksson Lundkvist 27 december, 2020 at 04:39 #

  Hejsan. Jag står o provlagar detta recept o kommer till texten ”stek till löken blivit mjuk”, men receptet innehåller ingen lök . Så jag ser två alt. antingen korrigera receptet o tillsätt lök eller byt ordet lök mot tex paprika!

  Tack för ständigt goda o roliga idéer!

 2. Johan 23 december, 2020 at 03:53 #

  Det står ”fräs tills löken blivit mjuk”. Vilken lök?

 3. Marianne 16 december, 2020 at 06:35 #

  Ser gott ut men vad för vegokött använde du?

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes