Vegansk Enkel Southern Fried Chick Burger

I samarbete med Peas of Heaven

Hej!

Jag hoppas allt är bra med er! Med mig är det finemang! Just nu har jag väldigt mycket roliga och stora grejer på gång, och jag har nog aldrig haft så mycket jobb som jag har just nu. Det känns lite bisarrt med tanke på Corona och på hur hårt det har slagit mot många bekanta och vänner jag har som jobbar inom restaurang, inom nöjesbranschen eller med event. I de branscherna har ju tyvärr det mesta ställts på ända just nu, framförallt med den andra vågen av Corona här under hösten.

För mig så har det dock varit nästan tvärt om! Att restaurangerna stänger innebär att folk äter hemma istället, vilket innebär att vegetariska matprodukter säljer som aldrig förr! Det å sin sida är ju väldigt positivt, och jag tänker ta varenda sekund jag kan av det tillfälle jag får just nu för att laga ännu mer jävligt god vegomat till folk och försöka sprida lite matglädje i allt detta depp.

PS – Här har ni en video av hur jag gjorde burgaren! – DS

Som denna enkla southern fried chicburgare jag gjort på Peas of heavens nya färdiga Chic Burger och deras Cheeze Greek Style som verkligen (hrm…. tror ni EU läser detta?… verkligen INTE i så fall) påminner en massa om fetaost, alltså på riktigt, bästa jag har testat!

Peas of Heavens nya Chic Burger är en riktigt schysst ”kyckling”-stil burgare, som en rund version av deras schnitzel, med knaprig panering och rejält tuggmotstånd. Det jag gjorde var att jag kryddade upp den rejält, med liknande kryddor som man använder när man panerar en southern fried chicken, och sen semifriterade dem i kryddorna. Det gav en riktigt schysst kick till biffarna! De toppas sedan med en god och enkel kräm gjord på greek style cheesen, en vitlökscoleslaw och pickles. Enkelt och jävligt gott!

Southern Fried Chic Burger, 4 portioner

Topping per burgare

  • Topplock
  • 1/2 dl Greek Style kräm (recept nedan)
  • Chic Burger
  • 4 skivor inlagd gurka
  • 1/2 dl coleslaw
  • 1 blad krispsallad
  • Bottenlock

Burgaren

  • 2 paket Peas of Heaven Chic burger, 2 burgare per paket.
  • 1,5 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 2 tsk cayennepeppar
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda alla torra kryddor samt salt och peppar till en kryddblandning. Vänd Chic Burgarna i kryddblandningen så de täcks jämt.
  2. Stek burgarna i löjligt mycket rapsolja, så de blir knapriga och får fin färg på bägge sidor. Rör dem så lite som möjligt när de steks, annars finns en risk att paneringen släpper i början när de vänds.
  3. Servera direkt när de är nystekta.

Greek Style krämen

Gör så här

  1. Mosa Cheezen med händerna och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.

Coleslaw

  • 150 g vitkål
  • 150 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • Juice från 1/2 färsk citron
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Skölj och strimla röd och vitkålen. Skala och strimla rödlöken
  2. Blanda ihop alla ingredienser och låt dem stå och dra en liten stund. Smaka av med salt, peppar, senap och citron.

Övriga tillbehör

  • 4 skivor saltgurka per burgare
  • 1 Kruka krispsallad
  • 4 veganska hamburgerbröd
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes