Vegansk Donut Burger

Ny månadsburgare i samarbete med Bastard Burgers

Hej!

Oktober betyder enligt tradition (i alla fall sedan några år tillbaks) att det är dags för ett samarbete med Burgerdudes på Bastard Burgers! Förra året gästade de med den asgrymma Pigzillaburgaren och i år är det Donut Burgaren! Och ja – det är precis vad det låter, en hamburgare med en friterad munk istället för det vanliga hamburgerbrödet. Och ja – det är precis lika svulligt och mastigt som det låter. Bli inte lurade av de få ingredienserna som burgaren i övrigt innehåller, detta är en mastig jävel!

Till den veganska varianten fick vi tyvärr inte tag på någon bra vegansk munk till restaurangerna, så istället har vi friterat, sockrat och stansat ut et hål ur det vanliga hamburgerbrödet, men jag kan garantera att det inte blir en mindre upplevelse för den sakens skull. Får du dock tag på veganska munkar hemma kan du ju utan problem använda det istället!

Burgaren är i övrigt enkelt toppat med inlagd röd chili, hackad rökt tofu och vegansk ost. Inte mer, inte mindre. Men helheten tillsammans med sötman från brödet, hettan från chilin och den lätta rökigheten från tofun och burgaren blir asbra och riktigt svullig!

Som alltid hittar ni burgaren på alla Bastard burgers restauranger hela oktober ut, och med receptet här nedanför kan ni enkelt göra dem hemma.

Vegansk Donut Burger, 4 st

Topping per burgare

  • Lättfriterat och sockrat hamburgerbröd, lock
  • 1,5 msk tärnad, saltad och stekt rökt tofu
  • 8-10 skivor picklad röd chili (se recept nedan)
  • 1 skiva vegansk ost
  • 1 beyond burgare (eller gör egen på formbar färs enligt detta recept)
  • Lättfriterat och sockrat hamburgerbröd, lock

Picklad rödlök

  • 2 hela röda chilis, inklusive kärnor
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl ättika 12%
  1. Skölj och skiva chilin i tunna ringar.
  2. Blanda vatten, socker och ättika i en skål och vispa till sockret har löst upp sig. Lägg i chilin och låt dra i några timmar i kylskåp

Burgaren

  1. Fritera ditt hamburgerbröd lätt, dvs typ 30 sekunder så den blir lite fet utan att ta färg. Lägg brödet på ett papper så det får rinna av och pudra över socker. Låt svalna något.
  2. Stek burgaren, platta gärna till den något med händerna först så den inte är så fyrkantig. Smält osten med lite vatten och ett lock i stekpannan när burgaren i stort sett är klar.
  3. Bygg burgaren enligt instruktionerna ovan.

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes