Vegansk Chorizogryta med kikärtor från Vegovision i Malmö 2019

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag just nu hemma med huvudverk och snuva efter en helg på Vegovision och några dagar dessförinnan i en alldeles för kall sommarstuga. Kanske har det också att göra med allt intensivt jobb jag behövt lägga ner på Vegansk Husmanskost och på Vego i Värdsklass på senaste också. Det ÄR slitigt att skriva kokböcker! Jag tror att jag har skrivit typ 100 sidor A4 text till de här två böckerna och tagit fram ca 150 recept de senaste månaderna. Det känns helt sjukt när jag tänker på det. Nåja. Det kommer med största sannolikhet kännas värt det när de kommer ut!

Vegansk Husmanskost kommer ju som ni vet den 3:e september och snart kommer vi även släppa releasedatum och förhandsbokning för Vego i Världsklass! Ser enormt mycket fram emot det. Ni kan förhandsboka Vegansk Husmankost på adlibiris, så om ni inte gjort det ännu, vad väntar ni på? 🙂

I helgen var jag och Linda som sagt på veganmässan Vegovision i Malmö och det var verkligen en energiboost! Fan vad ni alla är fina alltså. Tack så enormt mycket till alla som kom fram och sa peppande ord, köpte kokböcker och merchandise eller kom och tittade på mina olika scenpunkter <3 Det betyder så otroligt mycket att höra era uppmuntrande ord, och att jag kanske till och med hjälpt några av er på vägen mot att äta mer växtbaserat. Det är verkligen därför jag gör det här!

Jag lovade ju att receptet på Chorizogrytan som jag lagade i Peas of Heavens monter skulle komma upp på bloggen, och vem är jag att inte leverera på ett sånt löfte? Här nedanför är receptet. Receptet på Carbonaran, på smoothien och på ärtguacamolen som jag lagade på den Öppna scenen får ni dock vänta på böckerna för att läsa! Carbonaran finns i både Vegansk husmanskost och i Vego i Världsklass och Smoothien i Vego i Världsklass. Guacamolen hittar ni dock här!

Vegansk Chorizogryta med Kikärtor, 4 portioner

  • 1 paket vegansk chorizo á ca 300 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor eller 2 medelstora morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 hela röda chilifrukter
  • 4 färska röda tomater
  • 2 tsk kummin (ej spiskummin!)
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1-2 dl vatten
  • 1 burk á 380 g kokta kikärtor
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • Salt efter smak
  • Olivolja att steka i
  • Juice från 1/2 färsk citron

Gör så här

  1. Skölj, skala och hacka morot, lök, och färska tomater.
  2. Skiva korven i cm tjocka skivor
  3. Finhacka vitlök och färsk chili
  4. Hetta upp en gryta med rikligt med olivolja i botten och fräs löken, och morötterna tills löken mjuknat
  5. Tillsätt korven samt alla torra kryddor, vitlök och chili och låt steka med i 3-4 minuter tills korven och grönsakerna fått färg och det doftar gott
  6. Ha i de hackade tomaterna och stek på medelhög värme tills tomaterna har kokat sönder och börjar vätska ur. Smaka av med kikkomansoja och späd med ev. 1-2 dl vatten till och låt sedan koka i ca 20 minuter utan lock så alla smaker går ihop och du får en fin och tjock gryta
  7. Häll av spadet från kikärtorna och häll ner dem i grytan. Koka upp igen och smaka av med salt och färsk citronjuice.
  8. Skölj och finhacka persiljan och rör ner i grytan. Klart!

Servera med ris, bröd, aioli och whatever god dryck du föredrar! Du kan välja att justera styrkan på grytan efter ditt eget tycke. Den mår också bra att koka länge, framförallt om du använder en vegokorv, till exempel Peas of heavens som tål att kokas länge. Späd då lite eftersom med mer vatten om det behövs. Grytan kan med fördel få koka i typ en timme, men det är inget krav.

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , , , , , ,

4 Responses to Vegansk Chorizogryta med kikärtor från Vegovision i Malmö 2019

  1. Karin 13 maj, 2019 at 08:03 #

    Supergott! Min köttälskande man blev mätt och glad av denna, det blir han oftast inte av vegansk mat. Korven har jättebra konsistens, vilket glädjer en korvälskare som mig. Glad och tacksam att denna sida finns så man kan lära sig att laga riktigt god vegansk mat.

  2. Meretes Ekobutik 10 maj, 2019 at 05:58 #

    Wow så gott detta såg ut!

  3. Missjeysweden 8 maj, 2019 at 06:22 #

    Ååå jag älskaaaa är veganskt!! Ska verkligen prova på detta!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes