Vegansk brunch!

Sista avsnittet av säsong 2 av mitt matlagningsprogram Vegansk HusmanskostGodare!

I sista avsnittet den här säsongen så lagar vi faktiskt flera olika rätter från min kokbok Vegansk Husmanskost, och ett par som inte är med i boken.

Vi gör vegansk brunch, och för att få ihop den så behöver vi ju lite allt möjligt. I avsnittet visar jag hur du gör veganskt bacon, vegansk äggröra, supersmarriga veganska raggmunkar samt en tomatsallad och stuvad grönkål som är lika smarriga även de.

Om du vill så kan du ju gärna komplettera brunchen med miniburgare, amerikanska pannkakor, någon god paj, en svullig macka eller kanske något annat göttigt. Men detta är i alla fall ett litet smakprov!

Recepten finns i kokboken Vegansk Husmanskost, eller länkade i texten här ovanför!

Tomatsallladen och grönkålen får du dock här i receptet då de inte finns med på sidan sedan tidigare.

Tomatsallad med kikärtor

  • 5 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk kikärtor á 210 g avrunnen vikt
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Skölj och hacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Häll av spadet från kikärtorna och spara det till raggmunkarna.
  2. Blanda alla ingredienser i en salladsskål och smaka av med salt, peppar och vinäger.

Stuvad grönkål med vitlök

  • 4 klyftor vitlök
  • 200 g grönkål
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk grönsaksfond
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  1. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och nymald svartpeppar på låg värme i rikligt med olivolja tills löken precis börjar få färg.
  2. Skölj och grovhacka undertiden grönkålen, både blad och stammar.
  3. Vänd ner grönkålen i stekpannan med vitlöken och rör om. Stek tills grönkåen minskat rejält i storlek och blivit mjukare.
  4. Slå i havregrädde, soja och grönsaksfond och koka tills det blir krämigt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes