Vegan i 30 dagar med ICA!

Kalops!

*Det här inlägget är ett samarbete med ICA*

Hej!

Nyheten har varit ute ett tag på facebook, men nu är det dags att börja slå på den stora trumman 😉 På onsdag nästa vecka inleder jag och ICA en Vegan i 30 dagarutmaning med syfte att helt enkelt visa för fler hur enkelt och gott det kan vara med vegansk mat.

Vi kommer att ge er en massa goda och användbara recept, tips och trix som kommer göra det enklare för er att äta mer växtbaserat både i vardagen, ute på stan och till fest. Målet är att ta sig genom en månad  på en växtbaserad diet och är det upp till var och en vad ni gör därefter. Förhoppningsvis har ni tagit en hel del viktiga steg mot att känna att ni både kan och vill äta mer veganskt, och kanske till och med vill fortsätta på heltid.

Själv äter jag redan väldigt mycket veganskt, men har alltid tyckt att det är svårt att välja bort ägg och mjölk när jag äter ute på restaurang eller ska fika till exempel. Det är väldigt sällan som restauranger har stenkoll på vad vegansk mat är, eller har veganska alternativ på sin meny, och då ska vi inte ens snacka om hur svårt det är att få tag på en riktigt god frukostmacka utan ost och smör på…

 

Nu tänker jag dock göra en ansträngning själv och på kuppen hoppas jag på att kunna dela med mig av ett gäng bra tips, både på frukostar, på lunch och middagsrestauranger samt – så klart, en massa tips på det jag redan är ganska grym på; Dvs att laga vegansk mat hemma.

Fuskgratäng!

För drygt elva år sedan tog jag steget till att bli vegetarian, det känns som att det är på tiden att jag gör upp med mjölken, osten och äggen också. Mjölk har trots allt i stort sett lika stor miljöpåverkan som nötkött har (dvs JÄTTESTOR) och varken ägg eller mjölkproduktion tar hänsyn till vad djuren själva skulle ha valt. Att äta veganskt idag är heller inte alls lika svårt eller konstigt som det var för tio år sedan när jag slutade äta kött. Då var du tvungen att koka dina egna bönor och ha med dig i små matlådor vart du än gick, ständigt utpekad som radikal aktivist. Idag är vegansk konst mycket vanligare och enklare, vilket känns toppen!

Oavsett anledningar som ni själva må ha till att vilja äta mer vego, om ni också är sugna på att anta utmaningen tillsammans med mig och ICA så får ni jättegärna haka på oss på instagram under hashtag #Vegani30dagar samt prenumerera på ICA:s särskilda nyhetsbrev för utmaningen, där ni varje vecka kommer få hem förslag på menyer, artiklar och en massa andra bra tips och trix.

Jag kommer också att ge er flera stycken jävligt goda recept och en massa andra vettiga tips och trix löpande här på bloggen och på instagram under månaden.

För er som vill få ännu mer hjälp och boost på vägen har jag också tagit fram en ny webbkurs som just är anpassad för dig som vill börja äta mer veganskt eller vegetariskt i din vardag.

Vi går igenom allting du kan behöva kunna och ha hemma för att lyckas, ifrån inköpslistor, ”byt ut och ha kvar” listor till veganiserade former av svenskarnas favoritrecept med djupgående teknik och instruktionsvideos och mycket annat. Kursen släpps också på onsdag den 20:e!

Superkrämig svamppasta!

, , , , ,

4 Responses to Vegan i 30 dagar med ICA!

 1. Izzy 16 september, 2017 at 07:43 #

  Jag tycker det är så grymt med utmaningen! Det är alltid svårast i början men med hjälp och bra recept att testa kan det underlätta för folk!! Hoppas många hoppar på utmaningen och väljer att faktiskt bli vegan för livet, eller iallafall minska på kött och mejeri framöver!

 2. Rebecca 13 september, 2017 at 09:03 #

  Spännande, ska absolut följa! Lika gott, handlar bara om engagemang och tid att sätta sig in.
  http://www.stund.se

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegansk tacopaj | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 20 september, 2017

  […] Jävligt gott: Hoppas jag med!… […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes