Vad säger Livsmedelsverket om Vegansk mat till barn i skola?

Intervju med Ulrika Backlund, dietist och rådgivare på Livsmedelsverket!

Den här intervjun är en del av min seminarieserie tillsammans med Gastro Nord mässan där vi i ett antal seminarier intervjuar olika personer och diskuterar hur vi kan göra den offentliga och privata storkökssektorn hållbarare! I tidigare avsnitt har jag träffat Bastard Burgers COO samt skolkockarna Magnus Naess och Daniel Kallonas.

I det här avsnittet har jag bjudit in Ulrika Backlund från Livsmedelsverket för att reda ut en av de kanske mest diskuterade frågorna i Skolmatssverige de senaste åren. Kan vegansk mat vara näringsriktig nog för att serveras till barn i skolan? Och kan man förvänta sig av en vanlig skolkock eller kommun att erbjuda detta? Hur ska man tolka deras riktlinjer egentligen?

I den här videon reder vi en gång för alla ut vad livsmedelsverkets rekommendationer säger, vad de innebär och vilket ansvar kommunen, skolan, föräldrarna samt eleverna har. Ett superintressant samtal!

, ,

One Response to Vad säger Livsmedelsverket om Vegansk mat till barn i skola?

  1. Ulla 31 augusti, 2020 at 10:35 #

    Har du tänkt på hur söt din mat är? En diabetiker kan omöjlen äta den. Jag har 2 barn som är diabetiker och min man är det också. Jag kan omöjligen följa ditt recept. Snälla kan du ge recept till diabetiker? Du skulle vinna på det. Jag vet det, det är så många som är diabetiker, eller helt enkelt vill äta mat utan socker. Du är bra du kan förändra mycket. ❤

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes