Trevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm

Det här är absolut ett ställe värt att rekommendera för alla vegetarianer och veganer där ute. Trevere Pizzeria erbjuder inte bara schyssta, tunna pizzor di Napoli, dvs the original italian way utan kan också erbjuda hela sitt utbud i vegansk tappning. Pizzorna i sig är inte de absolut godaste i stan, vill ni få så grymma pizzor som möjligt svänger ni istället till exempel runt hörnet till Primo på bondegatan. Men. Vill ni komma till ett ställe som inte serverar några jävla banan- och currypizzor utan endast erbjuder äkta traditionella italienska varianter och som framförallt också kan avnjutas av alla, oavsett om man äter ost och kött eller inte så hittar du inte bättre.

Jag har varit här ett par gånger och jag brukar nästan alltid själv passa på att ta de lite matigare och för oss vegetarianer lite ovanligare pizzorna, som till exemepl den här, Parmigiana kallad. Den har grillad aubergine, mozzarella, körsbärstomater och rökta sojabitar som ersätter salsiccian på orginalet. Mycket fin! Men jag kan också varmt rekommendera någon av de gamla klassiska napolitanska recepten, Bianca, Napolitana eller varför inte en äkta Margarita? Som självklart inte bara är med ost och tomatsås utan färsk basilika och körsbärstomater. Som det ska vara. Sånt får man inte på kvarterspizzerian.

Passa på ett besök under sommaren då det också går att sitta på uteserveringen. Mycket trevligare än den superspartanska insidan som inte direkt lämnar något intryck annat än träsmaken i baken på dig. Har du tur dock lyckas du byta ett ord och en blick med pizzabagaren himself. En mer äkta italiensk matgubbe får man leta efter, komplett med en fantastisk musketörmustasch.

 

, ,

3 Responses to Trevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm

 1. Marie 9 september, 2011 at 08:38 #

  Jag måste prova på Tevere, går förbi nästan varje dag men har aldrig blivit något besök där. Primo är ju klart godkänt men jag föredrar nästan ”svenne/fulpizzor). Den godaste pizzan i de områderna tycker jag man äter på Oliven som ligger på Folkungagatan. Stället ser inte mycket ut för världen men vilka pizzor!!!! Testa. Dock ej veganvänligt.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 9 september, 2011 at 11:48 #

   Äre så? Får testa det stället. Fördelen som Tevere har enl. mig är dock att de med sitt sojakött kan ge en helt annan upplevelse än vad en vegetariana gör, och som jag personligen är lite småtrött på.

 2. Jonas 10 augusti, 2011 at 08:15 #

  Tevere gör klart godkänd pizza, men jag skulle snarare kalla dem för en skön blandning av italienskt och den ”svenniga mellan-tjocka”. De är i alla fall något utöver de vanliga. Jag har tyvärr inte testat Primo Ciao Ciao runt hörnet, men besök på en annan restaurang i den kedjan lämnade ett mindre ”meh” i minnet. Minnet säger god pizza, men med ett något högt pris för vad som landade på talriken.

  Tomatis (T: Sandsborg) håller enligt mig priset om bäst pizza söder om, men jag har nog bara ätit vegetariskt där en gång. 😉

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes