Tomatsås med krossade sojabönor.

Ännu en av mina lunchkreationer. Gott, snabbt och nyttigt! Blir det bättre än så?

Tomatsås med krossade sojabönor.

1 burk krossade tomater á 400 g
1 burk sojabönor á 280 g avrunnen vikt
2 vitlöksklyftor
1 liten gullöl
1 röd chilli
1 tsk torkade örtkryddor (jag använde franska kryddor, en blandning av rosmarin, dragon, oregano, timjan och lite annat)
2 msk olivolja
1 msk hackade soltorkade tomater (kan bytas ut mot vilka andra goda ingredienser du må ha till hands, till exempel tomatpuré, oliver, aubergine eller helt enkelt ingenting)
3 dl vatten
Salt och peppar

Hacka löken, så mycket chili du vill ha och vitlöken. Stek på låg värme i en kastrull i olivoljan så den blir mjuk. Häll i örtkryddorna och de soltorkade tomaterna och låt de steka med någon minut. Kross under tiden sojabönorna i en tallrik eller skål med hjälp av ett glas eller liknande. Du vill ha konsistensen lite blandad och inte för fin, då blir det inget tuggmotstånd. Häll i tomaterna, vattnet och sojabönorna i kastrullen och låt koka utan lock i 10 minuter så att såsen reducerar ner till den konsistens du vill ha. Salta och peppra. Servera med spagetti eller något annat gott.

, , , ,

3 Responses to Tomatsås med krossade sojabönor.

  1. Anonym 10 maj, 2015 at 03:10 #

    Hej,

    Tack för ett bra recept, lagade precis det efter ha gjort sojabönscarbonara och fått en del sojabönor över.

    https://www.ica.se/recept/sojabonscarbonara-718386/ länk om du vill prova 🙂

  2. Zäb 22 februari, 2011 at 01:08 #

    Ser jävligt gott ut, måste prova!

Lämna ett svar till Anonym Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes