Ännu en av mina lunchkreationer. Gott, snabbt och nyttigt! Blir det bättre än så?
Tomatsås med krossade sojabönor.
1 burk krossade tomater á 400 g
1 burk sojabönor á 280 g avrunnen vikt
2 vitlöksklyftor
1 liten gullöl
1 röd chilli
1 tsk torkade örtkryddor (jag använde franska kryddor, en blandning av rosmarin, dragon, oregano, timjan och lite annat)
2 msk olivolja
1 msk hackade soltorkade tomater (kan bytas ut mot vilka andra goda ingredienser du må ha till hands, till exempel tomatpuré, oliver, aubergine eller helt enkelt ingenting)
3 dl vatten
Salt och peppar
Hacka löken, så mycket chili du vill ha och vitlöken. Stek på låg värme i en kastrull i olivoljan så den blir mjuk. Häll i örtkryddorna och de soltorkade tomaterna och låt de steka med någon minut. Kross under tiden sojabönorna i en tallrik eller skål med hjälp av ett glas eller liknande. Du vill ha konsistensen lite blandad och inte för fin, då blir det inget tuggmotstånd. Häll i tomaterna, vattnet och sojabönorna i kastrullen och låt koka utan lock i 10 minuter så att såsen reducerar ner till den konsistens du vill ha. Salta och peppra. Servera med spagetti eller något annat gott.
Hej,
Tack för ett bra recept, lagade precis det efter ha gjort sojabönscarbonara och fått en del sojabönor över.
https://www.ica.se/recept/sojabonscarbonara-718386/ länk om du vill prova 🙂
Ser jävligt gott ut, måste prova!
Please do!