Tips på bra vego-instagramkonton!

instagram-logo

Hej!

Att börja instagramma Jävligt Gott var ett av de bästa besluten i min bloggkarriär, utan snack. Jag har fått så ofantligt mycket feedback, inspiration, bekantskaper och pepp därifrån så det nästan är knäppt. Det är något med hela bildformatet som lämpar sig sjukt bra för matbloggande (ganska uppenbart), och det är en väldigt direkt och enkel form av kommunikation. Precis någonstans där mitt emellan twitters hetsande ”vad tycker jag” uppdaterande och facebooks mer trögrörliga diskussionsbaserade snackande.

Och som sagt så är jag verkligen inte uppe på insta bara för att själv kunna nå ut med Jävligt Gott till fler, utan också för att inspireras och lära känna andra matbloggare. Därför tänkte jag att jag skulle dedikera det här inlägget till att dela med mig av några av mina favoritkonton med vegansk och lakto-ovo vegetariskt käk. Det finns sjuuuuukt många där ute, så dela gärna med mig av era favoriter i kommentarsfältet om ni tycker att jag har missat några pärlor. Men det här är iaf mina favoriter! Några är enorma mastodonter på vegofronten, och andra är lite mindre, men alla är sjukt bra!

De är listade utan inbördes ordning, och alla bilderna är ifrån deras instagramkonton, tagna av dem.

@gaashud

gaashud

Johan Lundgren som driver bloggen och instagramkontot Gaashud är en riktigt sick vegankock och bagare, och dessutom en riktigt trevlig prick ovanpå det. Om din grej är bröd, glass, asiatiskt eller grädde. Då är det här kontot för dig. Plus att han har en urgullig unge.

@tuvessonskan

tuvessonskan

Tuvessonskan är en ny upptäckt, men jag har gått på ett konstant vill-ha-craving sen jag hittade hennes konto. Hon är lakto-ovo vegetarian, precis som jag och har tonvis med smarriga och kreativa recept, som till exempel den här panerade rotsellerin. Ser det inte helt fuckin to die for ut? Fattar dessutom inte hur hon pallar äta så ambitiös mat hela tiden. Jag äter 90 % samma sak som förra veckan, jämt.

@vegokak

vegokak

Vegokäk är ett jättenytt konto, med bara ett par bilder än så länge. Men varenda en ser supergod ut, som till exempel den här pastan med dubbelpanerad mozzarella (?!?!?!). Hon ska tydligen bli med blogg snart, så jag förutspår storheter framöver.

@vegokoll

vegokoll

Vegokoll är Djurens Rätts konsumentblogg, som också finns på instagram. Det är sjukt bra att följa om man vill hålla sig up to date på vad som händer i vegosfären.

@vegetariskmat

vegetariskmat

Vegetarisk mat har massvis med goda lakto-ovo vegetariska recept. Bra inspiration!

@stockholmfood

stockholmfood

@Stockholmfood är en grymt jäkla konto. Det är nämligen något så ovanligt som ett stort och seriöst restaurangtestarkonto med fokus på vegokäk! Bloggaren bakom kontot är ”pescetarian som ibland äter vilt när det bjuds”, och äter mest fisk och vegorätter på de olika ställena. Det roliga är dock att hon inte alls marknadsför sig själv som ett vegokonto utan låter det enkelt bara stå för sig själv i vad hon rekommenderar. Mer sånt! Det behövs fler aktiva konsumenter som ställer krav på vegokäket ute på krogen.

@marielyander

marielyander

Marie Lyanders instagramkonto är, även om det inte är ett renodlat matbloggskonto, fyllt med massor av sjukt smarriga lakto-ovo vegetariska recept. Checka!

@vegankompisen

vegankompisen

Vegankompisen är något så ovanligt som en proffskock som älskar att laga vegankäk! Och han gör det riktigt bra dessutom. Det är lite kul faktiskt, jag började se den här killen lägga ut bilder på sina kreationer på facebooksidan ”Vad äter du för veganmat idag?” och få jättebra feedback, så efter lite påtryckningar startade han nyss ett instagramkonto. Han jobbar på Torekov Restaurang och är själv inte vegan, men all mat på kontot är det.

@jamieoliver

jamieoliver

Behöver jag egentligen säga något om det här? Jamie Oliver är en jävla gud. Och även om han verkligen inte är vegan eller vegetarian så är han en stor allierad i kampen, och han postar regelbundet tonvis med vegorecept på sitt instakonto. Som till exempel den här ragun. 😮 Hans matlagning är min absolut största inspiration, näst efter pappas när jag växte upp.

@gronaskafferiet

gronaskafferiet

Gröna Skafferiet drivs av Karoline Jönsson, en av de två vegokockarna som nu om några veckor kommer att vara programledare för Sveriges första vegomatlagningsprogram Vegorätt. Hennes instagram är fyllt av vackra bilder, och en hel del smarriga maträtter.

@vegourmetmagasin

vegourmetmagasin

Vegourmet är min favoritvegomattidning. Och det är nästan enkom för att de är så förbålt snygga. Här har ni några som har fattat att mat äts minst lika mycket med ögonen som med munnen. Och deras instagramkonto är nästan lika snyggt som tidningen.

@veganfatkid

veganfatkid

Som ni märkt är alla konton här ovan från svenska bloggare, men här kommer två stycken amerikaner. Det finns ju tonvis med amerikanska, tyska, brittiska, franska m.m. vegobloggarkonton, och jag pallar verkligen inte att gå igenom alla, men två som stuckit ut ur mängden är dessa. @Veganfatkid har det som sitt mission in life att ”eat through the best of Los Angeles so you don’t have to.” Och oj vad jag är avis… Sjukt mycket smarrigt utekäk!

@unhealthyvegan

unhealthyvegabn

Är precis vad hans namn antyder. Fan inte intresserad av att äta nyttigt bara för att han är vegan! Och jag älskar det! Vi är syskonsjälar, jag svär. Pizza, burgare, snabbmat och halvfabrikat all the way. Och så sjukt smarrigt. My god.

Det var mina favvosar. Vilka är era?

, , , ,

2 Responses to Tips på bra vego-instagramkonton!

  1. CHristine 21 januari, 2016 at 02:06 #

    Plöjt din blogg precis, grym! Tack för tipsen, pay it forward lönar sig fasen alltid!
    Mvh

  2. Cecilia Par 10 januari, 2016 at 07:40 #

    Åh va kul med massa nya konton att upptäcka! Tack för tipsen!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes