Testar Simple Feasts Family Feast Låda!

*I Samarbete med Simple Feast*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Ni kanske har sett reklamen för Simple Feast som dyker upp lite överallt nu förtiden och undrat lite vad det kan vara för något? Jag gjorde ett samarbete med dem i september och fick en fråga om jag ville testa även deras andra version av deras matlåda (för det är en låda, inte en kasse som man får hemskickad) så jag kunde hjälpa till att försöka visa er lite bättre vad Simple Feast är för något varför det är en bra grej.

Och jag tycker verkligen att det är en bra grej! Kortfattat så är idén att det är nästan färdiglagade matlådor som skickas hem till dig en gång i veckan och som du kan laga klart på ca 10-15 minuter. Alla deras matlådor är dessutom vegetariska eller veganska!

Jag älskar ju att laga mat som ni ju vet och vill gärna ha ganska mycket kontroll över vad jag lagar och äter. För mig passar en matkasse som Simple Feast ganska bra, dels för att den bara innehåller tre rätter vilket gör att jag får gott om utrymme att laga mina egna grejer också, men får lättare att undvika de där slöa och trötta kvällarna när det annars bara blir halvfabrikat eller enkla pastarätter (som vi ALLA har, även jag). Det går att beställa rätterna i 2-3 portionsstorlek eller 4-5 portionsstorlek. De större satserna lämpar sig bra för matlådor, vilket gör det hela ännu enklare att äta bra och klimatsmart.

Kännetecknande för Simple Feasts rätter är att de överlag är ganska grönsaksbaserade och väldigt varierade. Det känns fräscht och välbalanserat, även om jag kanske själv skulle efterfråga en och annan vegoköttbulle ibland. Men det kan man ju då äta de dagar man inte äter denna kasse.

Priset ligger på 699:- för 2-3 portionsversionerna och 999 för 4-5 portionslådan + frakt på 59 kronor. Det slår ut på ca 70 kronor per portion för den stora kassen och ca 78 för den lilla, vilket ändå är helt okej om man jämför vad det skulle kostat att beställa hem färdiglagad mat eller köpa lunch ute på stan! Och Simple Feasts styrka är just den semilagade grejen. Det reducerar tiden du behöver lägga ner på maten otroligt, utan att det för den sakens skull blir för dyrt och gör det väldigt mycket lättare att äta bra.

I familjelådan som jag fick hem den här gången var det en rätt med tortillapizza med en pumpa och linssallad, en pytt i panna på stora vita bönor, svamp och potatis och en indisk currygryta med svamp, broccoli och råris. Framförallt pizzan tyckte jag var riktigt riktigt god! Jättebra idé med bakad blomkål på pizzan, det blev jättemustigt och funkade perfekt med de salta och lite syrliga oliverna. Det är dock tydligt att det är smaker anpassade för familjen, för jag själv kryddade på min indiska gryta en hel del när jag lagade upp den. Men det vill jag dock säga är en bra sak. Kids är inte de största påhejarna av chili.

Här kan du testa Simple Feast själv! Om du använder koden JAVLIGTGOTT10 så får du 10 % rabatt på första köpet!

Jag rekommenderar det varmt.

, , ,

One Response to Testar Simple Feasts Family Feast Låda!

  1. boel gehlin 22 november, 2019 at 10:59 #

    men hur klimatsmarta är förpackningarna?

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes