Testar Simple Feast Veganlåda!

*I Samarbete med Simple Feast*

Hej!

Det här inlägget är lite annorlunda än mina vanliga recept, då det snarare är ett test än ett recept. Men – jag tänker att ni säkert kommer gilla det ändå då det har i högsta grad med mat och recept att göra!

Simple Feast är en relativt ny aktör på den svenska matkassemarknaden, och som sådan sticker de ut en hel del. Mest genom att faktiskt inte vara en matkasse utan snarare en måltidslösningsservice. Lite mitt i mellan att beställa hem färdigmat och att köpa en färdigpackad matkasse typ. Rätterna är typ trekvartslagade och du gör bara det sista, som att koka pasta, hacka en del grönsaker och värma grytor hemma i ditt eget kök. Du får färdiga biffblandningar, färdiga grytor och färdiga dressingar, redo att värmas. De utlovar 10-15 minuter max i köket, och jag tycker faktiskt att det stämmer väldigt väl! Rätterna kommer färdigpackade i ett gäng pappersförpackningar som alla är återvinningsbara (nu i papp, tidigare i plast, bra utveckling där!).

Men det bra slutar inte där. Alla Simple Feasts olika versioner av sina lådor är nämligen veganska eller vegetariska! OCH ekologiska i säsong! Det ni! Varje låda innehåller tre rätter. Det går att välja på två olika varianter (Family Feast som är lite mer familjeorienterad och Green Feast som är lite mer äventyrlig) i två olika storlekar och i veganskt eller vegetariskt utförande. Jag valde i det här fallet den veganska Family Feast för 2-3 personer och fick hem en meny bestående av typ pimpad pasta med tomatsås, kikärtsbiffar med potatissallad och tortillapizzor med savoykålssallad.

Om jag ska ge någon kritik så är det väl kanske att rätterna kanske är lite väl äventyrliga och grönsaksorienterade även för mina och min familjs smaklökar (vana som vi ändå är med ganska mycket vego), men det löses ju lätt genom att låta barnen äta en lite mindre örtpimpad variant av maten (vilket de själva också föreslår faktiskt). Men, i och med att Simple Feast enbart leverar tre måltider är det ju fritt fram att äta makaroner och fejkon resten av veckan om man så vill!

Oavsett så är det här ett ruggigt enkelt sätt att få i sig och familjen riktigt bra och varierad mat flera gånger i veckan utan att det ska behöva ta mer tid än ovan nämnda makaroner och fejkon. Vilket är i sig är helt revolutionerande om du frågar mig. Matkassar i all ära, men så lätt är det inte att ställa sig och laga ett helt nytt recept från scratch mitt i veckan. Med Simple Feast slipper du det och kan hoppa direkt in i matinspirationen och det bättre ätandet på bara en kvart.

Om du är sugen på att beställa din egen låda och testa så har jag fått en riktig superkod från dem där du får 10 % rabatt på din första låda om du anger koden JAVLIGTGOTT10 när du checkar ut! Lådorna kostar mellan 699 och 999 kronor beroende på portionsstorlek, vilket kan låta som ett lite högt portionspris, men jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att du borde jämföra detta snarare med hämtmat än med att handla själv i matbutiken. Här får du hem en produkt som en kock har lagat tillsammans med dig och det tycker jag lungt är värt runt en 75 kronor portionen!

,

3 Responses to Testar Simple Feast Veganlåda!

  1. Leo 19 september, 2019 at 12:14 #

    Rabattkoden fungerar inte

Trackbacks/Pingbacks

  1. Testar Simple Feasts Family Feast Låda! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 21 november, 2019

    […] dyker upp lite överallt nu förtiden och undrat lite vad det kan vara för något? Jag gjorde ett samarbete med dem i september och fick en fråga om jag ville testa även deras andra version av deras matlåda (för det är en […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes