Tapas på restaurang San Leandro och Soul food

I går kväll, efter att ha kollat på überhypade Winter’s Bone, käkade Sarah och jag tapas på San Leandro som är en tapasbar som ligger på Sveavägen, ungefär i höjd med Grand, ni vet biografen som Palme var på väg hem ifrån när han blev skjuten. Mycket bra måste jag säga, både om filmen och käket!

Det var inte så mycket förväntningar då jag vara varit där en gång tidigare och knappt mindes något annat än att de har ganska annorlunda inredning med mycket barstolar, ett stor dalieskt klistermärke på ena väggen och en mycket långsmal lokal med ventilationsrören öppna i taket. Men det var faktiskt riktigt shysst! God mat och trevlig service, även om tapaslistan kanske var något kort. På tisdagar har de tydligen också någonting de kallar för vin och tapaskvällar då alla vin som säljs per glas går för 49:- och man kan få någon charkuteritallrik för 149:-. Ganska fnuttig storlek på vinglasen måste jag dock säga…

Men, men. Jag käkade en tapas som bestod av en bred skiva chevre grillat på toast och toppad med honung, en tapas som bestod av champinioner i en kryddig tomatsås och toppad med ost och så sist delade och och Sarah på patatas con aioli. Hon tog någon köttgrej som serverades med avocadosås.

Vi har gäster över på fredag och det har beställts tapas även tills dess så det här var bra inspiration. Jag ska absolut försöka mig på att kopiera den där chevretoasten. Mumsfillibabba!

På tal om tapas så såg jag en spännande grej på tv häromdagen. Det var Gordon Ramsays Kitchen Nightmares och han besökte en restaurang som hade specialiserat sig på ”Soul food”, vilket typ var amerikanskt New Orleanskinspirerad och asköttigt creolekäk. Han hjälpte dem att hitta på ett koncept som han kallade ”Soul in a bowl” och som i stort sett var creoliska tapas. Kanske inte de rätter jag skulle valt, men fortfarande en helbra idé. Tapas är inte det enda som går att ätas i smårätter som man delar runt bordet, och buffé behöver inte bara handla om äcklig kallmat. Jag ser en utmaning som måste antas här och jag gillar idén – vad är god mat om inte fylld av soul? Det måste gå att kombinera!

Checka själva, inte minst bara för att Momma Cherri som äger restaurangen är så sjukt skön: https://www.bokus.com/bok/9781904573593/momma-cherris-soul-in-a-bowl-cookbook/

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes