Tankar några dagar efter vinsten! <3

TACK ALLA SOM RÖSTAT!!!

Vi vann Matbloggspriset Folkets val! Vi. Tillsammans! Det är verkligen, verkligen så det känns. Utan alla er läsare, vegomänniskor, familjemedlemmar, vänner, bekanta och fantastiska människor överlag så hade det här aldrig gått!

Vad vann vi? Äran. Att kunna säga att vego vann. Stolheten i att vi gjorde det här tillsammans! Inte så mycket mer än så, men jävlar det är ganska mycket bara det!

Nu ska vi förvalta det här. Jag lovar att slita häcken av mig för att förvalta det vi skapade igår kväll och göra mitt absolut bästa, tillsammans med alla fantastiska människor jag har runt om kring mig och som finns i den här fantastiska rörelsen av engagerade och grymma människor som brinner för att få ut mer vegokäk till världen.

TACK!

img_0417

Zeina i full action under #passionmatlagning i fredags

Jag vill börja med att tacka ett par personer som har varit särskilt oumbärliga den senaste veckan. Dels Zeina (Zeinas kitchen), min ständiga kollega och vän, min klippa genom allt, oavsett om det här stimmiga matlagningslektioner ute i Husby, långa diskussioner om prissättningar på bloggsamarbeten, eller push och pepp när jag höll på att ge upp loppet i Matbloggsprisets tävling. Hon är den bästa människan jag känner, en fantastisk förebild, en entreprenör av rang, och har en moralisk kompass som få. Det är en ära att få ha lära känna dig!

Också den helt fantastiska, och überengagerade Petra Cavini, bloggaren bakom Happy Food By Petra som kom trea i tävlingen, men som de sista dagarna, när det blev tydligt att den stora fighten skulle stå mellan mig och Niinis Kitchen Life, la sin egen fight åt sidan och joinade mig i att verkligen göra det här till en fight för att vego skulle vinna! Utan henne och hennes outsinliga driv och engagemang hade vi aldrig kunnat vinna. Det här är verkligen en gemensam seger. Jävligt gott kanske står som namnet på vinsten, men det är en kollektiv seger för alla de 12 300 vegoälskande själar som ställde upp och röstade – och Petra var en general utan like!

Jag vill också tacka min fantastiska sambo Sarah som har stått ut med så sjukt mycket de här två veckorna som tävlingen pågått. Jag har varit mer disträ än någonsin och säkert helt jävla omöjlig att umgås med. Jag älskar dig och är sjukt tacksam för allt stöd du ger mig baby! <3

Och sist men inte minst måste jag verkligen ge all jävla credd och pepp till den fantastiska Nina Hermansson (Niiinis.se) som gav mig den absolut hårdaste kampen om det här priset som jag någonsin skulle kunna ha föreställt mig. Du hade verkligen varit en värdig vinnare att förlora till om det hade slagit bara några hundra röster åt andra hållet! Jag är full av beundran av din kämparanda och glöd och önskar dig all lycka till med din grymma matblogg och din karriär!

14195419_10154514905803420_3118562229698981700_o

Vad nu då?

Som sagt, man vinner ju äran, och inte så mycket mer. Så jag har inte blivit rik över natten. Det hade ju varit nice, men icke sa nicke. Det betyder dock inte att det är inte är dags att lägga i nästa växel!

Från och med den 10 oktober, dvs samma dag som den här cirkusen med omröstningen började (av ett rent sammanträffande) så började jag jobba heltid med bloggen! Det innebär väldigt många saker, men framförallt att ni kommer att se väldigt mycket mer, och förhoppningsvis också bättre grejer kommandes this way framöver! Min ambition för de kommande månaderna är att verkligen se till att kvalitetssäkra Jävligt Gott och försöka planera för hur vi tillsammans, på bästa sätt ska kunna ta ut jävligt gott vegokäk till Svenska folket och få så många som möjligt att äta mindre kött som möjligt! (Och vi är på god väg, redan nu har det blivit lite press tack vare vinsten: P4 Dalarna och Dalarnas tidningar 🙂 )

Jag har flera olika roliga projekt och samarbeten på gång framöver. Dels har vi nyss spelat in flera nya receptvideos med grymma Patchwork – Vinet till vego, som kommer att släppas här varje månad fram till årsskiftet. Jag kommer antagligen också att finnas med på Sveriges största mat och vinmässa Sthlm Food And Wine den 10-13 november på Stockholmsmässan, och både visa upp min mat och sälja min bok. Det är dessutom där som priset för Matbloggspriset Folkets val kommer att delas ut. Här kan ni se ett litet klipp från den senaste inspelningen med coola Michaela Forni:

Jag har flera andra spännande samarbeten på gång som ni snart kommer att få höra mer om. Jag kan inte berätta allt om dem nu, men jag kan lova era att alla går ut på att på ett eller annat sätt få ut mer smarrigt vegokäk till Svenska folket och att pusha normer och förväntningar om vad vegokäk är och kan vara 🙂

Sist så håller jag också för fullt på att kolla på vad nästa steg för Jävligt Gott är och kan vara utanför bloggen som plattform. Hur mycket jag älskar att blogga så är jag också starkt övertygad om att Jävligt Gott är något mycket större än BARA en blogg, och att fler plattformar och verktyg krävs för att verkligen nå ut med budskapet om mer vegetarisk mat, lagad enkelt och jävligt gott för att skapa en hållbarare värld till så många som möjligt.

Jag känner mig sjukt lyckligt lottad att just nu ha möjligheten att få hålla på med det jag älskar mest, och jag har alla er att tacka för detta. Och ni ska veta att jag verkligen inte tar varken ert stöd, eller den här möjligheten för givet utan ska lägga min själ i att göra det bästa av det, och att bidra till något större där det går.

Hoppas ni vill följa med på resan, och åter igen. Tack alla som röstade! <3

GO VEGO!

IMG_0790 (1024x768)

Mer vegobullar åt folket! <3

 

5 Responses to Tankar några dagar efter vinsten! <3

 1. Jasmine 21 december, 2016 at 01:15 #

  <3!!! Älskar din blogg, du förtjänade verkligen att vinna!

 2. Frida 7 november, 2016 at 11:29 #

  Är inne på din blogg ca hela tiden för att spara recept och laga dom – har aldrig blivit besviken. Vad genuin du verkar i din vinst, väldigt roligt att läsa detta inlägg! Var stolt över dig, din kunskap och prestation!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 7 november, 2016 at 12:39 #

   Tack Frida! Vad glad jag blir att höra det! Jag vill gärna tro att jag gör något jag tror på och gillar, och att det märks. Det betyder sjukt mycket för mig med er feedback!

 3. Peewee 23 oktober, 2016 at 01:19 #

  Grattis!! lycka till med alla kommande projekt, önskar dig framgång

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes