Tandoori tofu – the fast way

Det är nästan så att jag inte borde lägga upp det här, för det är verkligen ingen avancerad matlagning. Men, mitt mål har aldrig varit att vinna några fancy snobbpris för min matlagning. Jag vill göra vegetarisk matlagning och och tillgänglig för fler, och då kan det vara helt okej att använda lite snabblösningar ibland. Det är ju inte som att jag gör all min pasta för hand heller…

Men men, jag måste säga det – färdig currypasta, fan vilken grej! Så jävla prisvärt alltså. Jag är en sucker för att laga min egen indiska mat, det vet ni. Det finns ett par exempel här på bloggen, här, här och här till exempel. Men ibland vill man bara komma åt de där smakerna utan att behöva lägga ner hundratals kronor eller fem timmar på det. Då är det här din grej. Jag har köpt en burk på jobbet med Tandoorikryddning från Sharwood’s som jag använder för att sno ihop det här receptet med när jag glömmer att ta med mig lunchlådan (dvs, typ tre gånger i veckan). Den har hållit i typ två månader nu, så den är dryg som tusan också. Typ 35 kr. Hur gott som helst.

Recept (om det nu kan kallas det) Snabb tandoori tofu, 2-3 personer

1 paket tofu á 400 g
1 paket havregrädde á 250 g eller 1 burk kokosmjöl á 400 g för en lite annan touch
1 paket fullkornsnudlar från typ Santa Maria, alternativt ris.
1-2 rågade matskedar eller stora teskedar currypasta
ev. 1/3 blomkålshuvud om du vill anstränga dig lite extra

Tärna tofun. Sätt på vatten till nudlarna och koka dem. Stek tofun och ev blomkål i en stekpanna tillsammans med currypastan i 2-3 minuter. Häll i havregrädden/kokosmjölken och låt koka i fem minuter. När nudlarna kokat klart häller du av vattnet och blandar ner dem i stekpannan med curryn. Om du istället kokar ris så börjar du med riset lite tidigare och blandar inte ner det i curryn på slutet, men det kanske du gissade själv. Klart!

 

 

 

, , , , , , , ,

2 Responses to Tandoori tofu – the fast way

  1. Emma 27 oktober, 2011 at 03:50 #

    Tack för tipset, det inspirerade mig att göra en smarrig, men lättlagad rätt. Lite annorlunda från din, men ändå =)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes