Tacosallad á la Bravo

 

Tacos är gott, men kan var ganska omständigt att servera. Antingen slänger sig folk över hela bordet och det tar evigheter att få tag i det man vill ha plus att det lätt blir slabbigt, eller så får man servera buffé vilket man sällar har varken lust eller plats med. Önskar du, som jag, att man ibland skulle kunna avnjuta tacos utan allt det där krånglet så är min svägerskas tacosallad perfekt. Snyggt, snabbt och garanterat oplockigt vid bordet(eller åtminstone betydligt mycket mindre plockigt.)

Tacosallad för 3-4 personer
300 g quornfärs
1 påse tacokrydda
1 isbergssalladshuvud
1 knippe rädisor
1/2 gurka
2 tomater
ev. 1 liten burk majs
1 påse nachochips
olivolja
vitvinsvinäger
Tacosalsa (styrka efter smak)
1 dl riven ost
Salt och peppar

Tillbehör

Gräddfil
2 dl riven ost till
Mer tacosalsa
Mer nachochips

Börja med att steka quornfärsen med tacokryddan enligt beskrivning på kryddpaketet. Skölj alla grönsaker, hacka isbergssalladen grovt, finskiva gurkan och rädisorna samt tärna tomaterna. Börja bygga salladen i en stor salladskål genom att blanda gurka, isbergssallad och rädisorna i botten. Gör en enkel dressing bestående av 2 delar olja 1 del vinäger, salt och peppar. Dressa salladen och lägg salladen så att den täcker sidorna av skålen och lämnar en grop i mitten. Fyll gropen med (underifrån och upp)tacofärsen, hackade tomater, hälften av nachochipsen krossade, och toppa med ost. Klä kanten av salladsskålen med hälften av de kvarvarande nachochipsen så att det ser ut som på bilden. Servera med gräddfil, extra ost, chips och tacosalsa.

Salladen går att variera i oändlighet med olika grönsaker och tillbehör efter smak. Superenkelt och gott!

Vill ni ha fler varianter på tacos så har jag också gjort tacosenchiladas som ni hittar recept till här.

, , , , ,

3 Responses to Tacosallad á la Bravo

 1. Å 27 oktober, 2020 at 01:44 #

  Hej! Har hittat bloggen via kanalen godare.se. Testat tacosalladen och brunchen. Succé trots misstänksam sambo och söner. Svärdöttrarna hjälpte till och barnbarn 8 månader plockade färgglada bitar ur minimini tacosalladen som anrättades för hens skull – men smakade glatt på allt! Spottade delar av tomatsalladen- rödlöken- inte så konstigt vid 8 månaders ålder…
  Tomma fat talar dock!
  Sambon var speciellt imponerad av ” äggröran” av tofu m svart salt. Supergott och mycket bra smak.
  Flera av oss i familjen har laktos och glutenintolerans och sedvanliga gaserna och toalett trängseln efter måltiden? Uteblev och delar av familjen tog istället promenad tillsammans för att turas om i toalettkön !
  Nackdelar? Inga rester till matlåda och sura vovvar!

 2. Zabina 16 augusti, 2011 at 11:34 #

  Som den tacoälskare jag är kommer jag absolut att testa detta. Tack Guso!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes