Recension: Taco bar, Göteborg

Taco bar, Kyrkogatan 37, Göteborg

Recensent: Jenny Luks

Under hösten 2017 proklamerade texmexkedjan Taco bar att man satsat på vego och att det numera finns 250 kombinationer att välja mellan. Nytt är bland annat samarbetet med varumärket Vegme. Utanför på gatan finns trottoarpratare som presenterar vegosatsningen. Men stämmer marknadsföringen överens med verkligheten?

Jag och mitt sällskap besöker den knappt ett år gamla Taco bar-restaurangen på Kyrkogatan i Göteborg. Jag blir överraskad över hur snygg och mysig lokalen är. Jag har tidigare bara besökt väldigt enkla Taco bars. Här är det turkosa medaljong- och dödskalletapeter, foton på väggarna, stoppade soffor och fåtöljer, och jag får en känsla av kvällsrestaurang snarare än snabbmatsställe.

Var är vegosatsningen och de 250 kombinationerna?

Vi tar ett bord och kikar länge i den förvirrande menyn. Var är vegosatsningen och de 250 kombinationerna? Begreppet vego kan så klart betyda lite vad som helst, men vi hittar knappt något alls som beskrivs som vegetariskt. På bordet står också en liten skylt där den nya satsningen beskrivs i abstrakta ordalag och med reklam för Vegme. ”Ask for vegan” är uppmaningen i texten. Okej, så får vi göra, för själva menyn säger inte mycket. Vi går fram till beställningsdisken.

Vi ber att få veta vad som går att få veganskt. ”Det mesta” säger servitören och jag bestämmer mig för att beställa en vegansk variant av soft tacos. Mitt sällskap väljer Chili Veggie Burrito. Vi känner inte det minsta att vi har 250 kombinationer att välja mellan. Vegme står inte ens med på menyn och vi får ingen information om vegansk fraîche eller ost, trots att det står på hemsidan.

Det smakar helt okej och jag blir gott och väl mätt.

Vi sätter oss och får nachos, salsa och guacamole som försnacks, och snart har vi resten av rätterna på bordet. Mina soft tacos ser inbjudande ut – jag gillar verkligen soft tacos. De fyra tacosarna är fyllda med Pulled Vegme, toppad med rödkål, koriander, guacamole och chipotlemajonnäs. Det smakar helt okej och jag blir gott och väl mätt.

Mitt sällskap däremot är mer tveksam till sin burrito. Jag tar ett kik på den och smakar. Det är en osedvanligt fattig burrito, som förutom Vegme mest består av isbergssallat. Sällskapet tar en rejäl klick salsa verde, som står på bordet, för att få minsta fjutt på burriton.

Vi tittar på menyn igen: ”Tortilla fyllda med ost, bönor, sallad, hot-sås, gräddfil och valfri fyllning. Välj mellan köttfärs, kyckling (serveras med guacamole), Texas chili eller chili veggie (vego).” Så var är osten och gräddfilen, som hemsidan utlovar? Och bönorna och hot-såsen? Den här burriton känns som ett skämt. Den är inte alls en vegansk variant av originalutförandet.

Mina soft tacos är godkända, men burriton en stor besvikelse.

Helhetsintrycket är inte godkänt. Lokalen är som sagt överraskande trevlig, men menyn förvirrande och lever inte upp till marknadsföringen. Mina soft tacos är godkända, men burriton en stor besvikelse. Taco bar har stor potential, men måste börja skriva ut veganska rätter på menyn och göra dem mer genomtänkta. En relativt enkel manöver. ”Ask for vegan” faller onekligen platt.

PRISER:

Fyra soft tacos: 109:-
Burrito grande: 92:-
Negra modelo (mexikansk öl): 59:-

BETYG:

,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes