Svensktillverkad tofu från Omi Foods

Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu!

Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara är tillverkad i Sverige av till exempel kinesiska sojabönor, men jag har för mig att det stod någonting om lokalodlat på en skylt i affären när de införde tofun i sortimentet i vintras. Men, stämmer det så är det ju great. Tofu är grymt på många sätt. Det är gott (tycker iaf jag), lätt att använda och packat med nyttigheter. Men dessvärre är det sjukt miljöovänligt då det ofta importeras ifrån Asien och där odlas på ungefär samma växthuseffektsdåliga sätt som ris. En svensktillverkad tofu låter därför helt awesome. Mer sånt!

Så allesammans, kolla upp vart OMI foods tofu säljs och stödköp bums. Det här vill vi se mer av.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes