Svensk-italiensk crossovermiddag på midsommar

Hej vänner!

Bloggen har, som ni ju säkert märkt fått vila nu ett par månader. Jag har inte känt mig peppad alls. Men, till min stora glädje har det inte inneburit att ni har lämnat mig. I torsdags, inför midsommar fick jag årsbästa i besökarantal med hela 613 besökare! Det gör mig verkligen glad att se att ni verkar uppskatta det jag gjort, trots att det egentligen mest varit för min egen skull all along.

Så, jag tänkte att jag som tack skulle bjuda på vad jag åt till midsommarmat i helgen. Jag kände inte för att duka upp det gamla vanliga med fejksill, ägghalvor och annat mer traditionellt käk och har haft ett ganska grovt tomatsalladscraving ett tag så det fick helt enkelt utgå ifrån det. Viss midsommarfeeling fick dock färskpotatisen stå för.

Menyn i sin helhet:
Smörslungad färskpotatis
The mother of all tomatsallader
Världens bästa halloumispett
Spett med rökt tofu, lök och paprika
Tsatsiki
Brie och lagrad prästost samt baugetter

Köttätarna fick någon random färdigmarinerad fläskfilé som fanns på extrapris.. orka bry sig.

Tomatsalladen hittar ni receptet på om ni följer länken i menyn, så även världens bästa halloumispett som gått på repeat på min grill sedan förra sommarens succé. Tofuspetten är superenkla; jag använder mig av Kung Markattas rökta tofu som jag helt enkelt bara varvade med färsk knipplök och paprika. Innan jag trädde på tofun och grönsakerna på spetten så kryddade jag dem snabbt med lite salt, peppar och olivolja.

Potatisen la jag i kokande vatten tillsammans med en rejäl knippe dill och kokade tills de blev klara. Därefter satte jag på en stekpanna på spisen med en rejäl klick smör, kanske en halv dl, och stekte dem på medelvärme, utan att smöret bryntes tills att de fick lite färg och en fast och fin konsistens. Salta och peppra frikostigt undertiden du steker och toppa allt med att pressa över en halv citron. Servera med färsk dill och häll det överblivna smöret från pannan över serveringsfatet.

Självklart ska ni grilla spetten. Inget annat duger!

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes