Hejsan i stugorna gott folk!
Jag tillbringar veckan nere på Skånes nordvästkust och försöker njuta av det lilla solsken som känner för att visa sig mellan molnbankarna. Men jag ska inte klaga. Jag har havet precis nedanför verandan, familjen nära och jag får grilla precis hur mycket jag vill.
Som ni säkert inte har missat så samarbetar jag med Quorn under sommaren som en av deras grillambassadörer. Det tycker jag känns helt rätt! Quorn har varit en av mina primära proteinkällor under typ ett decennium och grilla är ju bland det godaste som finns.
En annan av de godaste grejerna som finns är srirachasås. En relativt ny upptäckt i min matlagning, men jävlar anamma alltså. Den är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader, eller direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap.
Det här receptet käkade jag igår, och det är verkligen värt att dela med sig av!
Sriracha, lime och koriandermarinerade quornfiléer, 2-3 portioner
- 300 g quornfiléer
- 3-4 msk srirachasås, efter önskad styrka
- juice och zest från 1 lime
- 1 stor eller 2 normala vitlöksklyftor
- 3 msk råsocker
- 2 msk oatly ifraiche eller turkisk yoghurt
- 2 msk ljus soja
- 1 dl hackad koriander (och persilja om man vill)
- 1/2 tsk salt
Börja med att dela quornfiléerna på hälften. Finhacka örterna och vitlöken, ha ner dem och alla andra ingredienser i en plastpåse tillsammans med quornfiléerna och blanda runt väl. Låt ligga och marinera i kylskåpet i 2-4 timmar innan grillning eller stekning.
Trä upp quornfiléerna på grillspett och försök få med så mycket av marinaden som möjligt på spetten. Grilla tills de får fin färg och servera genast. Helst med en stor klick ifraiche, mer srirachasås och en god tabbouleh.
[…] Sriracha, lime och koriandermarinerade quornfiléer Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt! […]
[…] Grillade Sriracha, lime och koriandermarinerade quornfileer (Recept från Jävlig Gott) […]