Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist.

Jag har börjat träna och har om möjligt ännu större cravings efter pasta än tidigare. Efter gymmet nu senast kom jag hem och slängde ihop denna, om jag så själv får säga det, kung av alla spaghettirätter. Namnet är fancy, men betyder helt enkelt Spaghetti med olja, vitlök och chilipeppar och det är precis vad det är. För att dra på smakerna ännu lite mer och för att få i lite protein slängde jag i lite extra ingredienser, men jag tycker fortfarande att det är troget till orginalet.

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino with a twist. 1 portion

1 röd chilli
2 vitklöksklyftor
2-3 msk olivolja
några kvistar färska kryddor (jag använde rosmarin och oregano)
0,5-1 dl krossat linfrö (kan bytas ut mot svarta bönor, solrosfrön eller någon annan liten och god proteinkälla)
1 skvätt vitt vin (jag använde resterna av vermouthen från förrförra veckans risotto)
1 dl vatten från pastan
1 dl riven parmesan
Salt och vitpeppar
150 g spagetti av god och bra kvalitet (som till exempel den här)

Sätt på pastavatten och börja koka spagettin. Hacka vitlöken och chillin. Värm upp olivoljan i en stekpanna och låt vitlöken och chillin steka med på låg värme i ca 5 minuter utan att de får färg. Lägg i örterna, linfröen och slå i vattnet och vinet. Låt koka på hög värme i några minuter så att det reduceras ner och får smak av alla ingredienserna. Det stärkelserika vattnet från pastan gör att såsen reder sig en aning vilket får allting att hänga ihop bättre. Smaka av med salt och peppar. När pastan är klar stänger du av plattan och tar av såsen från värmen. Slå i spagettin i såsen och rör ner 3/4 av parmesanen. Rör runt och servera direkt i en djup tallrik med resten av parmesanen ovanpå. Kan lätt göras veganskt om man bara struntar i osten, eller ersätter med någon sojamotsvarighet.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes