Skolans kalla dillsås med panerad tofu

I samarbete med Planti

Hej hörrni! Det är helt fantastiskt att se hur många grymma nya alternativ till mejerier som dyker upp på marknaden. Nu har Planti kommit med ett växtbaserat alternativ till gräddfil kallad Sour Dream som verkligen för första gången smakar PRECIS som gräddfil, med den där härliga syran och rätta krämigheten och konsistensen som man vill ha. Den funkar SJUKT bra till kalla såser, som bas i en dip eller klickad på en tångcaviarpizza. Tro mig, jag har testat allt och det är helt galet.

Här så har jag gjort en riktig klassiker, skolans kalla dillsås! Credd ska gå till Zeina för originalreceptet på såsen som jag anpassat lite och gjort veganskt. En helt sjukt god sås som funkar perfekt till fisk. Problemet är ju att fisk inte är vegansk, så istället panerade jag tofufiléer och serverade med kokt potatis och ärtor. Det blir verkligen så sjukt gott, framförallt i kombo med den här såsen! Tricket för att få det lite mer fisklikt är att blanda ner tångcaviar och citron i paneringen!

Plantis Sour Dream hittar ni i de flesta stora butiker, och jag rekommenderar den varmt! Här har ni receptet:

Panerad tofu med kall dillsås och kokt potatis, 4 portioner

Panerad tofu

  • 400 fast naturell tofu
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 dl växtdryck
  • Juice från 0,5 citron
  • 0,5 dl tångcaviar
  • 2 msk japansk sojasås
  • Salt och peppar

Kall dillsås

  • 2 dl Planti Sour Dream
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • 0,5 dl hackad färsk dill
  • 1 msk färsk citronjuice
  • 1 tsk socker
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör

  • 400 g fast potatis
  • 200 g gröna ärtor
  • 1 färsk citron

Instruktioner

Panerad tofu

  1. Skär tofun i fyra jämstora filéer.
  2. Blanda tångcaviar, 1,5 dl vetemjöl, citronjuice, sojasås, salt, peppar och växtdryck i en djup tallrik. Du ska få en smet som fastnar på det du doppar i den, utan att vara för tjock.
  3. Ställ upp två skålar till, en med ströbröd och en med bara mjöl på bordet och salta och peppra i dessa.
  4. Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad.
  5. Värm upp en stekpanna  eller stekbord med rikligt med rapsolja
  6. Stek tofun tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt så du inte förstör paneringen
  7. Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan också.

Kall dillsås

  1. Hacka dillen och blanda därefter ihop alla ingredienser. Smaka av med socker, citron, salt och peppar.

Tillbehör

  1. Koka potatisen och tina ärtorna. Servera allt ihop!
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes