Så överlever du fattiga januari, billig veganmat

Juldagarna är över och du har mindre pengar kvar i plånboken än vad du räknat med. Januari anses som den fattigaste månaden på året och det kan ibland kännas svårt att få ihop livspusslet. I detta inlägg har jag därför samlat billiga veganska maträtter som hjälper dig genom årets fattigaste månad!

Vegansk pytt i panna

Har du rester från julmaten? Bra då passar det perfekt att slänga ihop en pytt i panna! Ta de överblivna vegokorvarna från julbordet och använd de istället för tofun och sojan i receptet! Prydnadsgrönkålen på julbordet kommer till användningen i denna pytt i panna med!

Minestronesoppa

Detta är ett superbra och enkelt recept för att koka soppa på en spik. Väldigt lite grönsaker, lite pasta, buljong och tomatpuré blir snabbt och gott en värmande soppa!

PASTA ARRABIATA MED ROSTADE NÖTTER & SOLROSPARMESAN

Efter julledigheterna kan det vara gott att äta lite annat än julmat. Det här är en enkel och matig pasta som du står dig på nu när jobbdagarna drar igång. Toppa med vilka nötter du än har hemma efter jul och exempelvis solrosfrön.

VEGANSKA RAGGMUNKAR MED FAKEON OCH RÅRÖRDA LINGON

Har du potatis kvar i kylen efter jul är raggmunk en enkel och billig maträtt som går att slänga ihop, du behöver inte ha fejkon till om du inte har tofu hemma.

VEGANSKA ENCHILADAS PÅ KNORRS FÄRDIGA VEGO CHILI SIN CARNE

Istället för att använda avokado i guacamolen har jag använd mig av svenska ärtor. Det är både billigare och snällare för klimatet.

VEGANSK FRANSK LÖKSOPPA

Den klassiska löksoppan! Supergod och passar bra till de kalla januaridagarna. Har du lite vitt vin över från jul och nyår passat det perfekt som smaksättare i soppan.

INDISK LINSGRYTA MED BLOMKÅL

Denna mina vänner är den perfekta grytan för storkok! Enkel att laga och sköter sig själv på spisen! Du kan självklart använda alla kryddorna i receptet men har du bara gulcurry hemma räcker det bra det med. Samma sak gäller grönsakerna, ta det du har hemma.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes