Så lyckas du med Beyond Burgaren – Video!

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Idag har jag en ny liten grej till er! I samarbete med min nya agentur United Screens! De är experter på youtube och min tanke är att jag också ska bli det 😉

Vi har jobbat på att utveckla nya format för youtubekanalen och bloggen och idag har vi det första försöket på en ”how to” video! Helt enkelt ett nytt format där jag fokuserar mer på metoder och tekniker och inte bara gör videos av hela matlagningssessioner utan fokuserar på att faktiskt lära er en superviktiga teknik eller visa hur någon råvara funkar lite mer konkret.

Först ut är Beyondburgaren som släpps den här veckan i matbutiker i Sverige. Alla Coops butiker kan ta in den från och med idag! (I Videon säger jag 22:a maj, men där fick jag det om bakfoten, det är ju från och med vecka 22, dvs idag den 27:e maj det gäller.

Jag har ju jobbat en massa med Beyondburgaren inom ramen för mitt samarbete med Bastard Burgers och vill ändå tro att jag har ganska bra koll på hur man lyckas med att få till sina burgare.

Det har dykt upp en massa olika Beyond Burger kopior i handeln på senaste, Hälsans kök har sin Incredible Burger, Oumph har sin Oumphburgare, Garant har sin Juicy Vegan Burger (som dock är ganska annorlunda), det finns den brittiska Moving Mountains på Vigårda och några andra ställen samt Max egna puck. Alla är ganska lika och beter sig på ett liknande sätt. Du kan använda den här guiden för dem allesammans, men i  mitt tycke är fortfarande Beyond snäppet vassare, både smak och konsistensmässigt.

En stor fördel den har mot de flesta andra är att den också är ärtbaserad! Det vill säga den är helt sojafri, vilket är ett plus både för sojaintoleranta och för att det på sikt driver upp behovet av råvaror som faktiskt går att odla här i Sverige. Idag importeras alla Beyondburgare ifrån USA, men de håller på och planerar för en fabrik här i Europa, som då självklart kommer använda Europeiska ärtor för produktionen.

Om du vill veta hur du gör för att få perfekt stekyta, steka din Beyondburgare rare, medium eller well done och hur du nailar din burgarost – kolla youtubeklippet!

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , , , , , ,

6 Responses to Så lyckas du med Beyond Burgaren – Video!

 1. John 2 juli, 2019 at 05:00 #

  De säljs ju frusna, men du har tinat dem innan du lagar, med tider för tinade puckat?

 2. Filip 27 juni, 2019 at 08:54 #

  Tack för tipset. Jag stekte min egen beyond burger för första gången idag. Har tidigare käkat den några gånger på Bastards Burger och Scandic. Jag har gillat den vid dessa tillfällen men inte blivit ”blown away”. Nu tog jag ett max-bröd och använde din guide för att steka burgaren medium och smälta två stora skivor cheddar ovanpå. Använde majonäs, tomat, salladblad, smörgåsgurka och ketchup till. Jösses vad gott det blev. Tror inte jag ätit en godare burgare någonsin. Att kunna välja tillbehören själv lyfte hela burgaren! Blir att bunkra frysen med dessa burgare framöver. 🙂

 3. Per 30 maj, 2019 at 08:59 #

  Nice! Vilken ost är det du använder i videon? Och vilken ost är det du gillar bäst just nu? Gjorde precis en burgare med Greenvie’s cheddar. Gillade den, men fanns tyvärr inte färdigskivade (inte på mitt Ica iaf).

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 1 juni, 2019 at 03:29 #

   Det är Violifes Cheddar vi använder här. Jag gillar den, Green Vies ostar och Valios nya e helt okej också. Det är nog mina bästa rekommendationer just nu!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes