Röd panaeng curry

Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt. Det kan ju inte vara hygieniskt?

Jag saknar det lite måste jag erkänna, framförallt rödcurry. Jag har alltid varit svag för just den grejen och i veckan när brorsan var över på besök och jag fick jag en anledning till att testa på att laga någonting gott och veganskt så gjorde jag äntligen slag i saken och köpte en burk färdig currypasta på Asian Market vid Fridhemsplan. Frågan var, skulle det bli samma grej som jag mindes?

Och det blev det! Förvånansvärt likt det de serverar på restaurang måste jag säga. Det här ska jag göra igen, det var ju apenkelt och blev supergott.

Röd panaeng curry för 2-3 personer

1,5 msk currypasta
1 burk  kokosmjölk
150 g sockerärtor2 morötter
½ blomkålshuvud
1 gul paprika
8 champinjoner
1 tsk ljus sojarapsolja

Börja med att skölja och skära till alla grönsaker i lagom stora bitar. Skala och skär morötterna i stavar, plocka blomkålen i små buketter, paprikan i strimlor och champinionerna i fjärdedelar. Skölj sockerärtorna och ta bort de fula ändarna. Börja med att woka grönsakerna i omgångar i en het wok med lite rapsolja. De ska bli genomlagade och få små bruka prickar från värmen. Lägg grönsakerna åt sidan och lägg i curryn i woken, lät fräsa i några sekunder i olja och blanda därefter i kokosmjölk och soja. Låt koka i några minuter under lock. Ha i grönsakerna och låt koka i fem minuter till under lock. Grönsakerna ska inte bli mjuka, bara få ta smak av curryn. Om du tycker att det blir för lite vätska går det att späda ut med lite mer vatten. Smaka av med ev. mer currypasta eller soja och servera med ris.

 

, ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes