Restaurang Jävligt Gott i Almedalen – Allt om veckan!

 

Hej vänner!

Vart ska jag börja? Den gångna veckan har varit helt otroligt intensiv, cool, utmanande och helt igenom fantastisk. I fredags reste jag och mitt team ner till Visby för att möta upp de kockar som redan varit på plats i en vecka, förberedandes all mat, för att bygga upp Restaurang Jävligt Gott på en innergård i centrala Visby. Jag hade redan varit nere på Gotland ett dygn tidigare i veckan för att hjälpa min kökschef Anders Ramsay att sätta smakerna på rätterna, men det var nu det stora projektet som vi planerat i flera månader skulle starta.

Jag skulle sätta upp min första helt egna pop up restaurang, i fem dagar, under Sveriges största politiska event Almedalsveckan, och servera uteslutande vegansk mat till några av landets mäktigaste makthavare, företagare och engagerade personer.

Hur gick det då? Kortfattat: Det gick jävligt bra!

Utöver att vår mat nominerades som en av tre finalister under hela Almedalen till tävlingen Almedalens Klimatsmartaste Mat, att vi fick bjuda både ministrar,  finansborgarråd, filmstjärnor och filantroper på middag och blev en av Sveriges första One Planet Plate märkta restauranger så hade vi konstant jättekö över lunch och middag hela veckan!

Tillsammans med Tidningen Syre som vi delade innergården med, stod vi som värdar för och caterade både det stora Fredsminglet, Djurens Rätts stora Vegomingel och en helkväll för Antirasismen samt en fine dining middag för Svenskt Retursystems VIP gäster.

Ett enormt stort tack till alla som kom förbi och åt och diskuterade vegomat, vågade satsa på oss, lyfte fram oss och som tipsade sina vänner och kollegor om oss. Ni är helt igenom asgrymma <3

#VegoiSkolan – Het fråga i Almedalen!

Väldigt värt att uppmärksamma är också det seminarium vi arrangerade och alla samtal, seminarium och paneler som vi också blev inbjudna till för att prata om vår hjärtefråga inför hösten – #VegoiSkolan! Vi arrangerade ett stort eget seminarium på måndagen med en sjukt tung panel och fullsatt publik. En film från det kommer inom kort upp på hemsidan här, och då ska jag berätta mer om detta och hur #VegoiSkolan kommer att fortsätta att växa framöver. Vi har fått enormt bra gensvar under Almedalen och det är tydligt att vi har fångat upp en fråga som ligger helt rätt i tiden. Tack också till COOP, Växtbaserat Sverige, Vegonorm, Tidningen Syre, Martin & Servera, Matlust och Södertälje Kommun som bjöd in oss att prata om den framtida hållbara skolmaten i era samtal och paneler.

Flera av samtalen finns filmade så ni kan se dem här i efterhand!

Jag blev också intervjuad i ett flertal medier under veckan!

Jag är så förbannat jävla stolt för allt vi åstadkommit under veckan!

Inte minst över mitt fantastiska team i köket och runt omkring som har hjälpt till att göra den här veckan möjlig.

Linda Fodor, min ständiga högerhand som har koordinerat, hållit i budgeten och löst alla lösa trådar som dykt upp, för att inte tala om hur hon outtröttligt stod i kassan alla fem dagar i sträck och ständigt mötte alla som kom med ett leende oavsett hur trött hon själv varit <3

Anders Ramsay, min fantastiska kökschef och projektledare för köket och allt som hade med det att göra. Som har slitit i veckor med att få maten på plats och svingod och som lyckats dra ihop det grymmaste teamet med kockar och serveringspersonal på plats. Du är fan kung!

Annette Ericsdotter som hållt i kontakten med våra uppdragsgivare på Syre och som styrt upp cateringuppdragen samt PR på plats i Almedalen. Hur bra som helst!

Och inte minst det helt igenom asgrymma teamet som vi hyrde in för att stå i köket och i servisen under själva veckan, under ledning av det äkta paret Emil och Julia som inte bara gjorde restaurangen jävligt god utan också fruktansvärt trevlig att hänga i. Tack så otroligt mkt! <3

Jag vill också rikta ett enormt stort tack till alla våra helawesome sponsorer utan vilka den här satsningen aldrig hade varit möjlig. VegMe som bistod med Pulled VegMe till chiligrytan, Seaweed burgare och vegansk bearnaise till vår biff och bea samt litervis med vegansk majonnäs till våra olika såser <3 Anamma Sverige som bistod med 300 kilo (!) formbar färs till våra hamburgare och grillspett (dvs, det är jag som har köpt all formbar färs om ni undrar) <3, Yi Pin Soja som bistod med sin naturella tofu till vår Jerk BBQ Tofu Tacos och till Bakpotatisen med Skärgårdsröra <3, Yammo som bidrog med Hummus och Baba Ganoush <3 , CastañoMarques de Riscal och Vilarnau som bistod med våra fantastiska veganska viner <3 , Hop Shed som bistod med gotländskt hantverksöl <3  samt Roomi, Pona och Moderna Delikatesser som bistod med jävligt goda alkoholfria drycker!

Vilken line up va? :O

Ett stort tack ska också riktas till Tidningen Syre som vågade satsa på att ge oss plats på deras innergård och som inte backade när vi tog i från tårna och satsade stort <3 Ni och Lars har varit grymma hyresvärdar!

Nu väntar en sommar med lågintensivt planerande, bloggande, badande, springande och grillande. Det ser jag sjukt mkt fram emot! Fler inlägg med recepten på rätterna vi lagade och ett gäng filmer ifrån restaurangen kommer att dyka upp under sommaren, så oroa er inte om det var så att ni inte lyckades ta er förbi restaurangen. Ni kommer allt få smaka på jävligt god grillmat i sommar ni med! 😉

Kram på er!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required,

5 Responses to Restaurang Jävligt Gott i Almedalen – Allt om veckan!

 1. Dan Munter 22 juli, 2018 at 05:49 #

  Hej!

  Borde inte en permanent vegansk ”Jävligt gott”-restaurang i Stockholm kunna bära sig (och t.o.m. bli en succé)? Eller, annorlunda uttryckt: hoppas du öppnar en sådan restaurang snart!

  Bästa hälsningar
  /Dan

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 24 juli, 2018 at 04:16 #

   Det vore störtcoolt! Men som det ser ut just nu så skulle det innebära att jag nog helt skulle behöva lägga bloggen åt sidan för att fokusera på restaurangen. Men på sikt är det absolut en dröm! 🙂

 2. Conny 9 juli, 2018 at 07:12 #

  Maten verkar fantastisk som vanligt. Rusdrycker har jag svårt för, dessa känns extremt onödiga att outa.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 9 juli, 2018 at 11:27 #

   Tack Conny! En restaurang i dagens samhälle har tyvärr ganska stort behov av alkoholhaltiga drycker då det finns stor efterfrågan, och jag har ett samarbete med ett par vinmakare som gör riktigt fina drycker. Jag förstår att inte alla uppskattar alkohol, men min poäng är inte att uppmana till ohälsasamt drickande utan snarare bara att spegla den efterfrågan som finns. Att jag är vegan innebär inte att jag är nykterist.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Veganska grekiska grillspett med tsatsiki och grillad potatis | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 24 juli, 2018

  […] Jävligt gott: Det vore störtcoolt! Men som det ser ut just nu s… […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes