Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

IMG_0937 (1024x768)

För några veckor sedan var jag på KÄK Hornstull för andra gången i jakten på Stockholms bästa vegoburgare. Då utlovade jag som vanligt en längre recension av stället, så här kommer den!

KÄK drivs av krögarna bakom Hornstullsinstitutionen Judit och Bertil som bara ligger ett stenkast närmare vattnet ifrån det relativt nyöppnade stället KÄK. Till sin hjälp har de hiphop ikonen (om man nu kan kalla honom det. I guess.) Petter. Exakt vad Petter bidrar med förutom street cred och ett tydligt hiphopfokus vet jag dock inte riktigt exakt. Det är möjligt att det är hans stora kärlek för snabbmat som tjänat som inspiration. Eller inte. Vad vet jag?

IMG_0944 (1024x768)Det jag dock vet är att det var en sjuk hype runt stället när det öppnade. Petter and the gang hade varit i The Big Apple och käkat runt (verkar vara en grej bland innerstadshiphopare. Mange Schmit släppte just en kokbok där han och Jonas Cramby gör exakt det på 200 ish sidor) och hade nu med sig de bästa recepten med sig hem. Burgare, Pulled Pork och Tacos i lyxtappning. Och, framförallt, gick snacket – så hade de hittat en grym jävla vegoburgare. Så… It had to be put to the test.

Biffen består av en smakrik men ganska mjuk svampröra som har panerats och sprödfriterats. Den serveras i ett gott bröd, men tyvärr med way to lite tillbehör. Ketchup och senap får man ta på själv och på burgaren ligger bara, förutom biffen, en skiva tomat, lite dressing och lite salladsblad. Det gör onekligen att smaken av biffen kommer igenom dock.

Jag beställde burgaren tillsammans med deras fries och deras tryffelmajonnäs. Friesen var riktigt fina och krispiga, och man fick mycket! Majonnäsen var dock kanske inte riktigt rätt val till en svampburgare. Den smakar verkligen mycket tryffel, och tillsammans med burgaren så blev det lite väl mycket… svamp.

Alltså, missförstå mig inte nu. Det var gott, men på ett lite väl finsmakarsätt. Nästan lite franskt, om ni förstår vad jag menar. Det var fina rena smaker, men alldeles för lite riktig burgarupplevelse.

Allt som allt blir betyget 3,5 av 5 burgare. Bra, men inte hela vägen där. Och tyvärr verkligen inte så bra som hypen lovade. Burgaren själv är lite väl liten för de ca 90 spänn den kostade tycker jag dessutom.

IMG_0930 (1024x768)

, , , , , , , , ,

One Response to Recension: Vegoburgaren på KÄK Hornstull

  1. Jonna 1 maj, 2015 at 07:56 #

    Jag har ätit denna goding!

    Jag blev förvånad att den var så god!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes