Recension: Pinchos, Göteborg

Pinchos Magasinsgatan, Lilla torget 3, Göteborg

Det är dags att recensera en kedja, vilket alltid är extra roligt, eftersom den finns på många platser i landet och fler kan ha nytta av ens recension. Pinchos finns i ett 40-tal städer och här i Göteborg finns fyra restauranger att välja på. Vi har studerat menyn och bestämmer oss för Pinchos Magasinsgatan.

Pinchos har snabbt blivit en modern institution, populär bland både barnfamiljer och dejtparen. Det finns en välkomnande mysfaktor som lockar många, i kombination med en oerhört bred meny där man utan överdrift kan påstå att det finns det mesta mellan himmel och jord.

Här är det vita, kala väggar, trångt och sorligt.

Konceptet är smårätter och man kombinerar ihop en planka med sina favoriter, beställer i en speciell Pinchos-app och hämtar sedan själv upp maten när det plingar till i telefonen. Men vi tar det från början:

Jag och mitt sällskap har bokat bord i god tid, ja, faktiskt för minst någon månad sedan. Jag har någon naiv bild av att ju tidigare man bokar, desto bättre bord. Jag vet, det är ju lite fånigt. I vilket fall blir vi varse om att teorin inte stämmer. Vi kliver in lokalen och möts av en rätt så trist miljö, för att vara Pinchos. Bilderna och berättelserna har vittnat om röda draperier, cirkusmotiv och det ska vara mörkt och gosigt. Här är det vita, kala väggar, trångt och sorligt.

Vi får vänta ett slag på vårt bord, men får strax våra platser: ett litet bord för två, med knappt något utrymme alls till våra grannar och dessutom nästan precis vid entrén. Inget rött, inget mys, ingen cirkus. Mest bara en passage till den övriga restaurangen, som jag gissar är placerad på en annan våning.

Mitt sällskap däremot är jättenöjd med upplägget.

Nu kommer vi fram till mitt favoritmoment: appar. Jag har helt lämnat över det ansvaret till mitt sällskap. Jag avskyr – medelålders som jag är – att installera appar och lära mig nya saker. Mobilen har dåligt med utrymme och jag är kass på att orientera mig bland en massa menyer. Mitt sällskap däremot är jättenöjd med upplägget. Hon klickar sig vant runt och beställer åt oss med ett leende på läpparna. Hon, som har nedsatt hörsel, uppskattar att slippa prata med en servitör och missa vad hen säger i sorlet. Så det finns så klart flera perspektiv här.

På menyn finns sex veganska smårätter: oliver, sötpotatispommes, tandoorigryta, burgare, champinjoner och vitlöksbröd. Vi beställer allt utom brödet. Det tar en bra stund innan telefonen plingar till. Jag ger mig iväg på upptäcksfärden: nu ska jag hitta till köket och hämta ut vår mat. Jag skulle nog påstå att just detta moment drar ner betyget väsentligt. Att hämta ut sin egen mat på ett snabbmatsställe är en sak. Att hämta ut den på en kvällsrestaurang är något annat.

Jag hade lätt kunnat äta den som en egen måltid med ris.

Jag går uppför en lång trappa och kommer upp till den våning där allt myspys finns, hämtar en planka i taget och vinglar tillbaka. På vårt bord finns ett slags ställning där man placerar plankorna på två våningar. Vi hugger hungrigt in på den sprillans nya sojaburgaren. Ny på menyn och riktigt god med sin paprikapesto. Sötpotatis är alltid gott. Bådas favorit är tandoorigrytan med jackfruit. Krämig, smakrik med kokosgrädde och vitlök. Jag hade lätt kunnat äta den som en egen måltid med ris. Här blir det lite av en krock med alla andra smaker.

Välj restaurang  med omsorg och fråga efter trevliga platser.

Vitlöksstekta champinjoner däremot, känns lite fattigt. Nästa gång – när jag kanske väljer en av de lite mysigare restaurangerna – ska jag nog sikta in mig på att beställa två av de rätter som är godast och matigast, i stället för att välja rubbet. Rätterna, inklusive burgarna, är ju små munsbitar och det kan lätt slinka ner två-tre stycken.

Mitt tips till den som är Pinchossugen: välj restaurang  med omsorg och fråga efter trevliga platser. Då är jag övertygad om att upplevelsen blir precis så där mysig som vännerna snackat om.

PRISER:

Oliver: 36:-
Sötpotatispommes med ketchup: 37:-
Tandoorigryta med jackfruit: 39:-
Burgare från öster: 35:-
Vitlöksstekta champinjoner: 35:-
Brooklyn Naranjito: 74:-

BETYG:

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes