Recension: Phil’s Burgers vegoburgare

IMG_0857 (1024x768)

Tjenare!

Jag har påbörjat ett nytt litet semiambitiöst projekt för hösten som går ut på att testa så många vegoburgare i Stockholm som möjligt under hashtag #sthlmsbestvegoburger. Ni kan följa mig i realtid på Instagram där jag lägger ut små kortrecensioner av de ställen jag hinner ta mig till, men målsättningen är också att skriva lite längre recensioner av alla ställen här på bloggen.

Jag började med stormsteg förra veckan och besökte hela tre ställen (jag har fått semesterersättning dessutom, så jag har ett tillfälligt cash overflow 😀 ). Phil’s Burgers på Fleminggatan, Käk i Hornstull och Love Food Café som ligger vägg i vägg med Marie Laveau på Hornsgatan.

Först ut att få en bloggrecension är Phil’s burgers och deras halloumiburgare.

Recension Phil’s Burgers, Fleminggatan 49

Jag var där runt halv sjusnåret en onsdag och redan då var det superpackat i den trendigt inredda lokalen. Under de ca 2,5 timmar jag och min polare var där och hängde så var det kö till baren/kassan typ hela tiden. De har onekligen lyckats skapa en hype verkar det som. De flesta verkade dessutom beställa och ta med sig sin burgare på vägen, vilket överraskade mig något, för även om det var konstant kö så verkade det inte vara någon galen press på borden.

Servicen var supertrevlig, och då deras kortläsare krånglade och jag fick springa och hämta ut cash så fick vi utan problem betala vid bordet istället och maten beställd medan jag kilade iväg. Det kändes flexibelt och nice. Annars beställer och betalar man maten tillsammans med drickan vid baren. Detta lilla inslag är egentligen det enda med stället som på någon sätt (förutom menyn) fick det att kännas som något annat än vilken trendig nynordisk restaurang som helst.

IMG_0856 (1024x768)

Men, till burgaren då. Phil’s har valt att köra på en mycket klassisk halloumiburgare. Den serveras i deras egenbakade bröd (som var gott, men lite torrare än jag förväntade mig), med nästan samma dressing som kom till pommes fritesen (minus på den, det blev ganska mycket kaka på kaka), tjocka avokado skivor (gött!), någon sorts bbq/hot sauce (riktigt bra!), sallad och tomat. Halloumin serverades i flera tunnare skivor.

Kompositionen på burgaren var riktigt god. Den var inte allt för långt ifrån ett recept jag själv kört nu i sommar med min egen burgardressing, bbqsås, avocado och grillad paprika på (och som recept kommer på om ett tag). Men det var ett minus att inte köra en stor bit halloumi istället för småskivor, och de kunde ha varit frikostigare med ingredienserna överlag. Gott, men inte orgasmiskt if you catch my drift.

Pommes Fritesen var dock riktigt intressanta. De hade en ny take där de hade gjort dem betydligt mycket smalare och längre än vanligt. De var heller inte hårdfriterade, utan snarare lite sega, men helhetsintrycket var riktigt bra. Goda, och man fick hur mycket som helst att käka. Men, som sagt så kom de med nästan samma dressing som på burgaren vilket gjorde det hela lite mäktigt.

Overall skulle jag säga att det absolut är ett ställe värt att besöka igen, framförallt om de fixar en tjockare halloumiskiva och byter dressing på burgaren. För 98 spänn + 35 för pommesen var det sjukt prisvärt. En stark 3,5, (fixa biffen så får ni 4) av 5 burgare!

—-

Sen, men det är en helt annan grej, så tycker jag egentligen att halloumiburgare är lite av en egen rätt i sig. Lite som skillnaden mellan pulled pork och hamburgare. Visst, det är grejer som ligger mellan bröd med lite såser och sallad, men smakerna är så olika så jag tycker personligen att det är två olika rätter. Jag kommer dock att inkludera halloumi, och svampbaserade burgare i testet då jag vet att alla inte är lika picky på detta som jag är. Det kan däremot påverka betyget.

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes