Recension: Oumphs! gästspel på Scandics sommarmeny

Skandic oumph 1605130603 (1)

Hej vänner!

Som ni kanske vet så har jag ju samarbetat en hel del med Oumph! här under sommaren. De har varit med och möjliggjort att jag kunnat släppa boken Jävligt God BBQ, och tillsammans med dem och City Gross har jag åkt land och rike runt (eller, ja till Vällingby, Brösarp och Göteborg 😛) för att sprida det bruna svulliga vegoevangeliet till folket.

Men redan långt innan jag började samarbeta med dem var jag imponerad av deras kaxiga och påiga driv och hur de lyckades få in vegokäk på otippade och i övrigt väldigt köttiga ställen. O’Learys tog in Oumph! i typ hundra olika rätter och blev (antagligen?) Sveriges vegovänligaste sportsbarskedja. BBQ burgare på Max, och nu senast en (även om den kanske inte är så mkt att hänga i julgranen, om man inte tänker på att det tidigare inte fanns ett smack) Oumphwrap på Circle K/Statoil.

Så därför blev jag inte ett dugg förvånad när nästa stora grej visade sig vara tillsammans med Scandic, där de haft en sommarmeny bestående av bland annat Oumph! under sommaren.

Bara att det finns vettiga vegoalternativ på ställen där det vanligtvis inte brukar finnas, och att dessa når HELA Sverige och inte bara Sthlm, Gbg och Malmö är viktigt i sig. Men frågan är ju som alltid; är det gott då? Jag fick chansen igår när Oumph! bjöd mig på middag för att testa menyn.

Sommarmenyn består av tre rätter. En sommarsallad till förrätt, en Pulled Oumph Tacos till huvudrätt och någon sorts glass och jordgubbsgrej till efterrätt.

IMG_5460

Sommarsalladen var stor! Inte långt ifrån att vara en huvudrätt på något annat ställe alltså, vilket ju var kul, men lite risky business för småmagade personer. En grönsallad med en syrlig avocadokräm, rostade mandlar, gröna sojabönor och skivade sockerärtor. Jättegod! Men som sagt, man stod sig bra bara på den.

Huvudrätten var dock den som stack ut. På både ett bra och ett lite annorlunda sätt… En Pulled Oumph! Tacos med honungsmelon, någon sorts vit krämdressing (smakade typ som syrlig grädde?) och en physalissalsa. Det roliga här var hur annorlunda den lokala kocken på Scandic Alvik hade tolkat rätten än den kock som uppfann den ursprungliga rätten som är med på Scandics produktbilder (se högst upp). Men det kanske blir så när något ska pushas ut i en stor hotellkedja med massor av olika hotell- och restaurangchefer som får tolka lite på eget vis…

Krämen hade flyttat från insidan av tacosen till undersidan (hur tänkte de där liksom? Var inte så lätt att äta tortillabröden med händerna därefter) och physalissalsan var typ bara halverad physalis med lite vårlök på. Inte så mycket salsa dvs.

IMG_5464

Men, oavsett det så var det faktiskt riktigt gott! Lite lustigt, men gott. Att kombinera BBQ såsen i Pulled Oumph! med melon och physalis, samt den milda krämen var jättegott och det var redigt med käk inklämd på tallriken. Synd bara att hela tacosidén försvann när det var för mycket fyllning i och runt omkring bröden för att de skulle kunna ätas med händerna.

Efterrätten orkade jag tyvärr faktiskt inte beställa in. :O. Men barnen var nöjda med sin glass iaf 😉

Ett stort plus ska dock ges till Scandic Alvik och deras sjukt trevliga personal som gav mig och familjen en riktigt trevlig restaurangupplevelse med bra service och bra barnvana. Det finns verkligen fördelar med att gå ut och käka på hotellrestauranger, är det någonstans de kan hantera barnfamiljer är det ju här!

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes