Recension: More is more, Göteborg

More is more, Herkulesgatan 40, Göteborg, Street food

Recensent: Jenny Luks

Vegan street food, beer, bubbles and cocktails. Det är More is mores egen beskrivning på Facebook. Eller MIM som de kallas. MIM öppnade i maj 2017 och är en helt vegansk restaurang och bar, i ett växande krogkvarter i Brämaregården på Hisingen. Och detta blir – tro det eller ej – det allra första besöket för oss.

Det finns, enligt min vetskap, tio veganska restauranger, kaféer och foodtrucks i Göteborg. MIM är helt klart en av de ballaste inrättningarna staden beskådat. Avsides? Mjä, Hisingen är till ytan typ halva Göteborg så kom över broskräcken och pallra dig hit.

Den här menyn spelar i en helt annan division än random korvhak.

MIM drivs av Ida och Staffan Wittrock och de har på kort tid lyckats göra sin restaurang attraktiv trots att lokalen kanske är något spartansk och menyn vid ett första ögonkast verkar mager. Alltså, korv. Hur kul är det? Men vänta nu, Korean dog? Bombay dog? Chili dog? All in nachos? Mac ’n’ cheese? White russian? Nej, den här menyn spelar i en helt annan division än random korvhak.

Jag och mina två vänner tar plats i ett hörn och råkar få en högtalare precis bakom ryggen. Turligt nog är musikvalet rätt så okej. Det är onsdag och enligt Staffan själv brukar just onsdagar vara lite slöa. Några sällskap till droppar in under kvällen, men det är långt ifrån den sköna helgpulsen med dj:s och drinkar som tycks vara karaktäristiskt för MIM.

Nu ska vi välja korv. Jag och mitt ena sällskap bestämmer oss utan omsvep för den koreanska korven. Min andra vän kör på Chili dog. Korvarna ligger runt 85-90 spänn så jag förväntar mig en viss mättnadsgrad. Men på menyn finns sides så vi tänker ändå att det hör till. Jag inser att kombinationen koreanskt och mac ’n’ cheese inte riktigt är vanligt förekommande, men jag kan inte låta bli. Mmm, makaroner. Mmm, ost. Mina vänner väljer krispig, rostad potatis med vitlökssås samt mexican corn – delad majskolv med srirachamajonnäs, keso blanco, chili, rostade bönor och lime.

Hela ekipaget är syrligt och saftigt och välsmakande.

Vi diskuterar inredningen medan vi väntar. Något avskalad, enligt mig. Hög mysfaktor, enligt sällskapet. Jag trivs. Det råder det inget tvivel om, även om jag gärna hade sett lite mer färg och spejsigare möbler. Men vad tusan, det är sekundärt för nu kommer rätterna in och vi blir närmast mållösa.

Tre egengjorda seitankorvar totalt dränkta i överdådig topping. Den koreanska korven är toppad med picklad morot, gurka, rödlök, sesamfrön, koriander och majonnäs. Hela ekipaget är syrligt och saftigt och välsmakande. Jag äter korven först och makaronerna sist. Någon måtta får det vara på kombinationerna. Jag äter och ler. Geggigt, ostigt, toppat med örter och något som jag är osäker på vad det är? Lime? Det passar utmärkt tillsammans. Tilläggas bör att jag valde bort tryffeloljan. Jag uppskattar icke tryffel.

Min väns Chili dog är en spännande syn. Ett berg av jackfruitchili, avokadocrème, rostade svarta bönor, nachokross, picklad rödlök och koriander. Nästa gång – för det lär bli oräkneliga återbesök – ska jag välja just den korven. Avokadon är len (japp, jag tjuvsmakade) och liknar toppingen på en cupcake.

Jag njuter av varenda millimeter.

Den rostade potatisen och majskolvarna ser oerhört aptitretande ut de också. Men det stannar inte där. Vi är mätta men vill ha mer. Vi vill ha allt. Jag beställer – förutom en utmärkt White russian – också en banana split. Jag är egentligen inte så förtjust i just banan, men jag misstänker att MIM skruvat till denna klassiska efterrätt till nya höjder och jag har helt rätt. In kommer ett stort fat med banan, två sorters glass (vanilj och choklad), vispad kokosgrädde samt kokosflingor, kolasås, chokladsås och krossad choklad. Jag njuter av varenda millimeter.

Min ena vän går all in och beställer All in nachos. Han var inte helt och fullt beredd på omfattningen på detta ”tilltugg”. Han har nu framför sig en gigantisk portion med nachos, jackfruit, majs, bönor, pico de gallo och…ja, det tar aldrig slut.

Nu är det tyvärr stopp. Vi sitter dock kvar i flera timmar och dricker öl och drinkar, så jag skulle rent teoretiskt kunna beställa något mer, men skammen tar över. Jag pallar inte, men ser fram emot nästa besök. Vi bor rätt nära så det är bara att köra en vända till. Kanske en söndag, då det är pizzakväll?

Den här recensionen skulle kunna fortsätta för alltid, men jag avslutar med att smälla till med ett välförtjänt betyg: 4,5. Street food ja visst, men ruggigt bra street food.

PRISER:

Korean dog: 85:-
Chili dog: 90:-
Mac ’n’ cheese: 55:-
Smashed potatoes: 45:-
Mexican corn: 50:-
All in nachos: 105:-
Banana split: 75:-
White russian: 115:-
Stor stark: 37:-

BETYG:

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes