Recension: In the Pink i MalmAi??

IN THE PINK, NEPTUNIGATAN 2, MALMAi??

Recensent: Camilla Bergvall

Ett stenkast frA?n MalmAi?? Central ligger en hyfsat nybyggd rund och grAi??n byggnad. I den huserar en restaurang med mycket grAi??nt (och rosa) pA? menyn,Ai??nAi??mligen In the Pink. NAi??r man Ai??r ”in the pink” Ai??r man sund, balanserad och full av liv, skriver de pA? sin hemsida. Det gAi??r mig sA?klart skeptisk, de lovar alltsA? inte bara god mat utan att fAi??rAi??ndra hela mitt liv. Vi fA?r vAi??l se…Ai??

Mitt fAi??rsta intryck Ai??r att det Ai??r ljust och stilrent. Mitt andra intryck Ai??r att alla veganska rAi??tter verkar innehA?lla koriander. HAi??r Ai??vervAi??ger jag att vAi??nda i protest och gA? och Ai??ta nA?gon annanstans, men sen skAi??rper jag mig, inser att jag inte Ai??r fem A?r gammal och pratar med den serviceinriktade personalen. Det visar sig att du kan ta bort koriandern i alla rAi??tter, eftersom de bara toppar rAi??tterna med den.

PA? menydelen som heter Plants Passion Ai??r allting veganskt, men det kan Ai??ven finnas rAi??tter i andra delar av menyn, samt att dagens varierar – sA? titta igenom allt innan du bestAi??mmer dig. Jag vAi??ljer rAi??tten Chickpeas in the pan (och undrar fAi??r mig sjAi??lv vad det Ai??r fAi??r fel pA? att kalla den fAi??r kikAi??rtsgryta…) och en juice som heter Running Red.

Chickpeas in the Pan Ai??r exakt vad det lA?ter som. KikAi??rtor i en gryta. Basen bestA?r av krossad tomat, zucchini och morot. De har verkligen fA?tt till en mustig, lagom kryddig smak pA? tomatbasen. Men jisses vad mycket kikAi??rtor. Redan efter nA?gra tuggor bAi??rjar det kAi??nnas som rutin – tomatsA?s – kikAi??rtor – tomatsA?s – kikAi??rtor. OvanpA? grytan finns dock en grAi??nkA?lsslaw som Ai??r vAi??ldigt god som jag Ai??nskar att jag fA?tt mer av. Men att rAi??tten skulle innehA?lla cashewnAi??tter ifrA?gasAi??tter jag – det var snarare tvA? cashewnAi??tter finhackade till oigenkAi??nnlighet utspridda Ai??ver groddarna. Hade det varit en chokladkaka hade det stA?tt ”med spA?r av”, det hade inte ens varit en listad ingrediens.

Kalla mig konservativ, men var tusan Ai??r riset till grytan?

Bredvid grytan finns en bit brAi??d som bara verkar bestA? av frAi??er och mest smakar frAi??er. I Ai??vrigt Ai??r rAi??tten smakrik, god och portionen vAi??l tilltagen – men kanske Ai??r jag inte rAi??tt mA?lgrupp. Kalla mig konservativ, men var tusan Ai??r riset till grytan?

Men den fAi??rskpressade juicen dAi??remot – jackpot! Jag valde smaken Running Red som bestA?r av rAi??dbeta, apelsin, hallon och maca. Maca Ai??r en rotfrukt som vAi??xer pA? 4 000 meters hAi??jd i Anderna och smaken pA?minner om pepparrot och palsternacka. Den gifter sig sA?klart dAi??rfAi??r fint med rAi??dbetan. Apelsin och hallon fA?r stA? fAi??r balansen mot det sAi??ta. GenomtAi??nkt och vAi??ldigt gott.

Men den fAi??rskpressade juicen dAi??remot – jackpot!

Sammanfattningsvis fAi??rstA?r jag att det snabbt blev fullt pA? In the Pink runt lunchtid. Konceptet Ai??r trendigt och lagom hipster fAi??r att locka till sig fAi??retagen runtomkring. NAi??stan hAi??lften pA? menyn Ai??r eller gA?r att fA? veganskt, vilket Ai??r ovanligt fAi??r en vanlig restaurang, Ai??ven med MalmAi??mA?tt. Servicen Ai??r klanderfri och maten Ai??r trots allt god, Ai??ven om konceptet som sA?dant kanske passar alla.

PRISER:

Chickpeas in the pan: 105 :-
Juice: Running Red: 65 :-

BETYG:

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes