Quorns nya falukorv

Quorn har fixat fram en vegetarisk falukorv. Sicken grej va!

Länge sedan man käkade något sånt här måste jag säga… Men självklart är det ett måste på mitt quest för att testa alla vegetariska korvar jag kommer över, så idag när lilltjejen var hemma med krupphosta så fick jag chansen att laga lite hederlig husmanskost the like me tastebuds havn’t had in years.

Korvarna kommer serverade i en plastpåse innehållandes två små korvar á 150 g styck. Förutom mikrostorleken så är de till det yttre förvillande lika vanlig falukorv. De är inslagna i sånt där rött plastskinn, har nästan samma grårosa ton som vanlig falukorv och samma sorts böj. Den råa korven har dock en lite läskig konsistens, det är väldigt uppenbart att det här inte är någonting som växer på träd eller har en mamma. Den har också en lätt biton av quorn, även om det också finns en lika karaktäristisk smak av falukorvskryddor (eller vad man ska kalla det)… Nå den är väl kanske inte först och främst gjort för att ätas rå på mackor, även om det ju hade varit en bonus om det hade gått det med.

Tillagad så var den dock bättre måste jag säga! Långt ifrån orginalet så klart, men det var väl bara att vänta. Ganska mild men  god smak, lite mjuk konsistens som lite liknande sojakorv men det åtgärdades lätt genom att steka den i skivor och ge den en fin stekyta. Det enda problemet jag skulle säga att jag hade med den var det att den är ganska torr, något som alla sådana här vegetariska fuskgrejer verkar lida av. Men, stek den i olja och servera med mycket ketchup så märks det knappt.

Helt godkänt skulle jag säga! Nu ska jag köpa mig ett till paket och laga ugnskorv. Mumma!

, ,

5 Responses to Quorns nya falukorv

 1. Liselotte 12 juli, 2012 at 08:44 #

  Jag gratinerade korven med lök, senap och ketchup i skåror och med ost ovanpå. Riktigt gott med potatismos med extra smörklick i till. Precis som mamma gjorde.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 15 juli, 2012 at 07:03 #

   Jag var tyvärr aldrig så värst förtjust i den grejen när jag var liten, men kanske ska testa på nytt. Var ju en så där femton år sedan jag åt det sist…

 2. tomas 6 augusti, 2011 at 12:24 #

  Lukten var vidrig. Påminde om rutten tonfiskburk.
  Köp i stället hälsans kök sojakorv. Tusen gånger godare.

 3. Alexandra - kärlek på tallrik 8 maj, 2011 at 02:54 #

  åh, jag tyckte jättmycket om den här korven, prova att göra vegetarisk korv stroganoff – smaskigt 😉

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 10 maj, 2011 at 09:32 #

   Hej!

   Ja den var fin, även om konsistensen var lite lustig. Jag har gjort en korv stroganoff på vanlig sojakorv som du hittar här på bloggen, men jag gissar att det blir ännu mer likt husmanskostsvarianten med sånna där falukorvsstavar om man använder den här;)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes