Quorn med ört- och gräddsås

Det här receptet baseras på samma örtpesto som jag gjorde i gårdagens inlägg. Det var ursprungligen det här receptet jag hade in mind när jag gjorde peston och gårdagens recept byggde jag runt resterna som blev kvar. Tanken var att få fram en schysst ersättare till resten av familjens gräddstuvade och panerade torsk och jag tyckte att jag lyckades ganska så bra, åtminstone med smakerna. Självklart skulle man kunna tänka sig att göra det här i ugn istället för att göra såsen och quornfilérna separat på spisen som jag gjorde, det är bara att slänga i allt i en långpanna och tuta och köra:)

Såsen är verkligen inget för viktväktaren, men va fan, ibland får det bara vara gott.

Quorn med ört- och gräddsås, 3-4 pers

Till quornen:

1 dl örtpesto
8 quornfiléer

Till såsen:

1 dl örtpesto
4 dl grädde
20 g smör
Salt och vitpeppar

Låt quornfiléerna marinera en timme i en plastpåse eller bunke tillsammans med peston. Stek dem därefter på hög värme i lite smör i en stekpanna. När peston bryns byter den karaktär och örterna försvinner och lämnar istället en kraftig nötsmak från pumpafröna vilket bryter av gott ifrån såsen. Försök få med så mycket som möjligt från peston du marinerade med ner i pannan. Den blir knaprig och god vilket ger lite extra konsistens.

Gör såsen genom att försiktigt smälta smöret i en kastrull tillsammans med peston. Du vill inte bryna smöret utan bara smälta det och låta det sjuda i några minuter. Häll därefter i grädden och låt sjuda några minuter till så smakerna blandas. Låt det inte koka och täck inte med lock, då försvinner en stor del av färgerna ifrån peston. Smaka av med salt och peppar.

Servera med färska citronskivor som pressas över filéerna på tallriken och färskpotatis.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes