Pytt i panna

Det var ett litet tag sen jag skrev något nu. En hel veckas uppehåll. Ytterst okarakteristiskt. Det har varit en hektisk period på jobbet med årsredovisningar och bokproduktioner. Det har inte varit muntert hemma heller med en sjuklig flickvän som tappat all smak för allt vad god mat heter.

Men men, jag känner att jag börjar återvända till mig själv en aning nu. Matglädjen följer, och där med bloggandet så här kommer en ny liten godbit. Gammal som gatan, men precis som all husmanskost ligger inte kvalitén i krångliga metoder utan i hur mycket kärlek som läggs ner i tillredandet. Här fanns det mycket kärlek.

Vegetarisk pytt i panna  för 1 person

2 sojakorvar
4 gourmetbullar
2 okokta potatisar
1 bit blomkål
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin
2 kvistar färsk oregano
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk cayennepeppar
salt

Hacka allt i önskad storlek. Börja med att steka potatisen och blomkålen på hög värme i lite olja tillsammans med rosmarinen, timjan och salt. Låt steka i ca 10-15 minuter så att potatisen börjar mjukna. Det går att använda förkokt potatis, men jag tycker att det är godare att steka den rå. Ju större bitar desto längre tid tar det dock. Släng därefter i löken och vitlöken, korven och bullarna och stek med i fem minuter till så allt får färg och smakerna blandas. Krydda med cayennepeppar, smaka av med mer salt om nödvändigt och rör ner oreganon precis i slutet om du har någon. Servera med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.

okarakteristiskt

, , , ,

4 Responses to Pytt i panna

 1. Monica 20 februari, 2013 at 12:24 #

  Vill varna för att köpa non-stick stekjärn från det exklusiva märket Le Creuset https://mony71.blogspot.se/2013/02/10-ars-garanti-pa-stekjarn-fran-le.html

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:48 #

   Hum.. det lät ju olyckligt. Jag rekommenderar annars att köra på vanliga gjutgärnspannor och se till att hålla efter dem. De väger lite mer men är sjukt bra och långlivade.

 2. Marie 14 september, 2011 at 03:45 #

  Vet du vad jag tänkte på? Att chorizon skulle vara sjukt god i en pytt i panna! Måste testas. Däremot är det så drygt att laga när man är trött/hungrig…jobbigt med allt hackande liksom.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 14 september, 2011 at 08:10 #

   Det tror jag med! Den funkade ju som sagt jävligt fint med potatis i den där salladen. Lite tapasaktigt liksom. Jo visst äre lite slitigt, men efter att man är klar med hackandet så äre ju ganska enkelt. Se det som ett tillfälle till meditation, det är ju repetetivt så det heter duga;)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes