Primo, igen. Stans godaste tomatsås?

I kväll var jag med jobbet på middag. De hade bokat bord på Primo Ciao Ciao på hantverkargatan, som jag redan har skrivit om en gång tidigare. Då tänkte jag försöka förnya mig själv och beställde en ravioli som jag väl var halvnöjd med, så idag tog jag det säkra kortet och beställde deras pasta al Pomodoro. Ljuvligt, och väl värt ett besök för alla oss pastaälskande non carnivores.

Jag har försökt lista ut deras trick. Visst, god kvalitet på tomaterna och färsk basilika som tillsätts precis i slutet är givet. De verkar också ha en hel del olivolja i såsen, den separerar nästan från den övriga såsen på tallriken. Ett kanske inte helgjutet trick för att öka smaken, men det fungerar… Jag skulle också gissa på långkok. Tomatsåsen känns rejält reducerad och vitlöken som ligger i  stora skivor i såsen är mild och även om den bara verkar lätt sauterad. Allt serveras med stora bitar av färsk mozzarella som smälter i värmen av såsen, spagetti och med en kvist ruccola och riven parmesan på toppen.

The quest for the perfect sauce has begun.

, , ,

3 Responses to Primo, igen. Stans godaste tomatsås?

  1. En Kille 23 december, 2019 at 03:33 #

    Basilika precis i Slutet Av Såsen?varför

Trackbacks/Pingbacks

  1. Il forno da Gino | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 6 maj, 2011

    […] Jag och Sarah har en förkärlek för mysiga italienska budgetrestauranger runt Fridhemsplan. Lite smalt kan tyckas, och fram tills nyligen var det i stort sett synonymt med Primo på hantverkargatan som jag tidigare skrivit om ett par gånger, här och här. […]

  2. Pasta med tomatsås och buffelmozzarella | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 21 mars, 2011

    […] skrev för ett tag sedan efter att ha varit på Primo Ciao Ciao om tomatsås. Snacka om en enkel grej som går att göra […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes