Pastasallad med Pesto á la Borgström

Det här är min svärmors specialité. Inget krångligt, men helt galet gott. Självklart ska ni göra peston själva på färsk basilika, inget annat blir lika gott. Men, har man ont om tid och bara vill ha sig en redigt fin lunch eller så går det ju att köpa färdig pesto på burk.

Receptet är också lätt att variera, det är bara att slänga ner de grönsaker man gillar bäst i pastan och att äta what ever crunchy och salta grejer man vill till. Jag tycker dock att den är absolut bäst i det här utförandet med sojabacon (fakeon också kallat) och grillade halloumiskivor.

Pastasallad med Pesto á la Borgström, 4 pers

400 g valfri pasta, typ fusilli eller penne
1 sats pesto ca 1,5 dl
1 paket sojabacon1 paket halloumi
1 paket körsbärstomater á 250 g
1 paket färsk spenat á 80 g
1 liten burk kalamataoliver.
1 rödlök
Salt och svartpeppar

Börja med att mixa ihop ingredienserna till peston. Receptet hittar ni här. Koka pastan al dente. Skölj grönsakerna, halvera körsbärstomaterna och skiva rödlöken tunt. Stek sojabaconbitarna knapriga i en stekpanna. Grilla eller stek halloumin med lite svartpeppar, skuren i ca 1 cm tjocka skivor eller tärningar. Blanda ihop pastan, peston och hälften av grönsakerna i en stor skål. Toppa med resten av grönsakerna. Servera bacon och halloumi brevid. Ät med något gott bröd.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes