Pastagratäng med quorfärssås

Äntligen är det påsk och vi är nere i Skåne igen. Klanen är samlad och i fem dagar framöver ska det lagas festmat!

Första dagen var det inte riktigt upplagt för att laga någonting avancerat, men det är ju trist att laga samma gamla tråkkäk som alltid så varför inte slå till med en twist?

Istället för att laga spagetti med quornfärsås som var planerat så bytte vi ut spagettin mot farfalle och gratinerade allting ihoprört i ugnen med ost och ströbröd. Resultatet blev inte bara vackert men också godare och en perfekt, anspråkslös middag för 10 vuxna och 6 barn. Vill ni ha ett recept som passar för färre, laga bara samma mängd ni skulle ha lagat om ni hade gjort spagetti och quornfärsås för ert antal.

Recept, pastagratäng med quornfärsås för ca 10 portioner

En sats quornfärsås för 10 portioner.
1000 g pasta
250 g mozzarella
1 dl riven parmesan
1/2 dl ströbröd
Några blad färsk basilika

Koka ihop en quornfärssås och krydda den efter smak. Jag lagade en ganska mild för att barnen skulle kunna äta den, men gillar personligen en med lite mer smak. Särskilt i det här receptet rekommenderar jag ganska mycket krut i såsen så att den inte försvinner med pastan och osten. Sätt på ugnen på 225 grader, grilleffekt. Koka pastan tills den är 90 % klar. Blanda ihop quornfärssåsen och all pasta i en smord långpanna med höga kanter. Trö över riven parmesan och mozarella. Toppa med ströbröd och basilikablad. Gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter. Servera med en god sallad.

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes