Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt.

Igår var jag Sarah och lilltjejen och käkade alla hjärtans dag middag på restaurang Kungsholmen. Det var mycket trevligt och mysigt, roligt att hon börjar bli så stor så man faktiskt kan gå ut och käka med henne utan att hela kvällen ska behöva gå åt att mata henne. Tvärt om så var den lilla ett riktigt förtjusande middagssällskap, alldeles uppklädd och glad.

Jag vill börja med att säga att jag verkligen gillar Kungsholmen. Servicen är trevlig, lokalen har en härlig känsla och maten är alltid grymt vällagad som sig bör. Jag har ätit flera gånger här tidigare och fått riktigt killerkäk. Med det sagt så måste jag dock säga att gårdagen var lite av en besvikelse matmässigt.

Jag beställde in ”Linguini med färsk sparris och tryffel” och förväntade mig någon form av svamppasta, givetvis. Vad jag istället fick var kanske något av den kulinariska motsvarigheten av att gå på Dramaten och upptäcka att din favorittragedi nytolkats i buskisform. Vad jag fick var Pasta med tomatsås och grönsaker. Jävligt fancy Pasta med tomatsås och grönsaker, men fortfarande PASTA MED TOMATSÅS OCH GRÖNSAKER. Behöver jag säga att jag inte är så förtjust i pasta med tomatsås och grönsaker?

För oss vegetarianer som åtminstone någon gång då och då får för oss att äta lunch ute, och jag kan inte vara ensam om att ha upplevt detta, så är pasta med tomatsås och grönsaker den köttfria motsvarigheten till kokt fisk med potatis och gröna ärtor. Det är det mest fantasilösa, smaklösa och dåligt komponerade rätt som går att föreställa sig, men som trots detta serveras på ställe efter ställe efter ställe.

Jag har svårt att se hur det ens kan klassa in som en maträtt. Pasta, tomatsås, zucchini, morötter och broccoli passar för det första ganska dåligt tillsammans, oavsett hur du nu försöker dig på att kombinera dem. Det räcker heller inte för att skapa någon rätt. Det är kolhydrater med kolhydrater och lite färg. Inte mat.

Så, gör mig och alla världens vegetarianer en tjänst. Sluta servera pasta med tomatsås och grönsaker. Särskilt med morötter, broccoli och zucchini. Och varför försöker Kungsholmen sig på att servera färsk sparris i början av februari?

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasta med grönsaker i tomatsås – my way | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 2 april, 2016

    […] Pasta med tomatsås och grönsaker – världens tråkigaste rätt. Vegansk chorizopasta med grönsaker Krämig pasta med soltorkade tomater, rosmarin, champinjoner och fetaost Pasta med spenat, zucchini och aubergine […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes