Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!

Shit. Nu har jag tappat formen här. Hela elva dagar sedan det senaste inlägget! Det är rekord det, kanske inte ett positivt ett men ändå… Jag får skylla på midsommarafton, ganska mycket jobb och det faktum att jag faktiskt också har varit ute och levt det liv jag skriver om. Det har blivit en hel del restaurangbesök på senaste, några av dem kanske finner sin väg hit till bloggen inom sin tid.

Jag kan också glatt informera om att Jävligt gott i veckorna som gick här fyllde ett halvår! Jag är ganska imponerad själv måste jag säga, jag trodde aldrig att jag skulle lyckas skriva så här mycket och att jag skulle lyckas bibehålla entusiasmen uppe. Jag är annars en klassisk periodare, startar och lägger ner projekt på löpande band. Jag har tränat typ en termin av varenda sport som går att tänka sig (förutom fotboll som jag sysslade med i tre år men sög stenhårt på hela tiden – jävla grupptryck – och taekwondo som jag faktiskt blev någorlunda bra på, men flyttade ifrån – so don’t mess with me fuckers! I know kung fu.). Mitt senaste projekt var att börja spela Quake 2 igen, men det höll i ca 20 minuter tills jag blev spöad av en liten flygande grej.

Men Jävligt gott håller fortfarande och det är jag mycket nöjd med! En stor förklaring tror jag är de kommentarer som då och då dimper ner i något inlägg. Förutom att jag skriver för min egen skull så tycker jag också att det är mycket roligt och viktigt att kunna inspirera andra att laga mer och jävligt god vegetarisk mat:);).

Tack alla ni som läser och på andra sätt peppar mig och delar min matglädje med mig. Ni gör det mycket roligare:)

Här är ett födelsedagsrecept som passar perfekt nu när tomaterna börjar bli smarriga på nytt.

Pasta med stekta tomater och fetaost för 2-3 personer

300 g pasta
250 g färska körsbärs eller plommontomater på kvist
200 g fetaost
80 g pinjenötter
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1,5 tsk torkad basilika
Ett par blad färsk basilika
Lite crema di balsamico
Salt och svartpeppar

Sätt på pastavatten och koka pastan al denté. Den ska vara klar precis till att tomaterna tas ur stekpannan så tajma efter angiven koktid. Skölj tomaterna, men behåll dem på kvistarna. Bryn pinjenötterna i en torr stekpanna och lägg dem åt sidan. Hacka eller skiva vitlöken. Värm upp en stekpanna med olja, vitlök och basilika till medelvärme och lägg i de hela tomaterna med kvistarna. Täck stekpannan med lock och låt steka i ca fem minuter. Vänd sedan på tomaterna och stek i fem minuter till så att de blir riktigt mjuka och vällagade fortfarande med locket på. Du vill att de ska få lite färg och börja tappa skalet.

Tärna undertiden fetaosten i 2×2 cm stora tärningar och hacka den färska basilikan. Lägg den nykokta pastan i en stor skål, toppa med fetaost, pinjenötter och basilika. Salta och peppra. Avsluta med att försiktigt ta upp tomaterna ur stekpannan, lägg dem ovanpå pastan och häll oljan och tomatsaften från stekpannan över allt. Toppa med ett par tunna rader av crema di balsamico.

Crema di balsamico är helt enkelt reducerad balsamvinäger. Det går att göra själv, men jag har köpt den färdig vilket också smakar toppen. Den är mycket söt och bryter av bra mot till exempel fetaosten och pinjenötterna i det här receptet.

, , , , , ,

7 Responses to Pasta med stekta tomater och fetaost och Jävligt gott firar 1/2 år!

 1. Linnea 30 oktober, 2016 at 03:58 #

  Hur många kalorier innehåller en portion av denna rätten?

 2. TINA 8 augusti, 2011 at 07:37 #

  Jävlar vad gott det ser ut och låter! (Beklagar för övrigt ”den flygande grejen”.)

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 9 augusti, 2011 at 07:08 #

   Haha, tack så mycket! Och ja. Den var rejält irriterande.

 3. Jävligt gott
  Jävligt gott 8 augusti, 2011 at 01:26 #

  Kan tillägga att om ni vill göra er egna reducerade balsamvinäger så får ni koka den tillsammans med socker, vilket dels gör vinägern tjockare (sockret blir till sirap) men som också balanserar syran i vinägern och gör reduceringen sötare, vilket passar bättre till till exempel ost som ovan.

 4. Rahwa 8 augusti, 2011 at 10:54 #

  Hej, jag vet inte hur många följare du har (hittade din blogg igår) MEN jag måste säga att alla dina recept (som jag hittills stött på) verkar vara otroliga! Jättesmarriga och vackra bilder på jävligt god mat. Jag kan inte vänta tills jag kan sätta igång att fixa middagar med vännerna och bjuda på dina recept! Tack så hemskt mycket.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 8 augusti, 2011 at 01:18 #

   Shit! Tack så mycket:) Vad glad jag blir. Berätta gärna hur det går med lagandet och välkommen tillbaks!:)

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes