Pasta med krämig tomatsås och vegoköttbullar

I samarbete med Planti

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint med er! Personligen mår jag bättre än på länge. Året med Corona har varit stressigt och påfrestande på en massa olika sätt, men i takt med att allt fler fått vaccinet, sommaren har kommit och dagarna har blivit ljusare och längre så har mitt humör svängt åt det bättre.

Jag har också, på det proffessionella planet en fruktansvärd massa coola grejer på gång som jag bara väntar på att få kunna berätta för er om. Jag tror att ni kommer att älska dem, och de är STORA. Jag hoppas bara för allt jag är värd att allt går i lås. Då kommer ni få veta. Vänta ni bara!

Men ännu en grej som jag VET att ni älskar är krämig pasta. Och nu mina vänner, så ska jag ge er krämig pasta! För i tre inlägg så ska ni nu få tre SJUKT krämiga pastasåser som jag tagit fram tillsammans med Planti och deras Cooking Fraiche, kanske den mest krämiga såsbasen på hela marknaden. En sjukt god och krämig växtbaserad creme fraiche som kommer höja ditt veganska såsgame till skyarna.

Först ut har jag gjort en löjligt enkel och jävligt god krämig tomatsås. Receptet är förvillande enkelt, så tro inte att detta för den sakens skull är tråkig mat. Väldigt långt ifrån. Detta blev SJUKT gott!

Jag valde att använda färdiga vegoköttbullar för att hålla rätten enkel, men du kan så klart göra egna, förslagsvis med det här receptet som grund!

Pasta med krämig tomatsås och vegoköttbullar, 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 paket färdiga vegoköttbullar, ca 300 g
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 burk Planti Cooking Fraiche, 2 dl
  • 2 dl vatten
  • 1/2 kruka basilika
  • 500 g farfalle, penne, fusilli eller annan valfri pasta
  • Salt och peppar
  • Olivolja till stekning

Gör så här

  1. Börja med att skala och hacka gul lök och vitlök.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek vegoköttbullarna med lite salt och peppar tills de fått fin stekyta.
  3. Vänd ner löken, vitlöken och tomatpurén i stekpannan tillsammans med köttbullarna och stek i 2-3 minuter tills löken är mjuk och tomatpurén inte längre är rå.
  4. Slå ner krossade tomater och koka i 5-10 minuter på medelhög värme, så att tomaterna inte längre är råa. Nu kan du passa på att slänga ner din pasta i rikligt saltat pastavatten också!
  5. Häll i hela burken med Planti Cooking Fraiche, fyll burken med vatten och häll ner även detta och rör om. Smaka av med salt och peppar och koka i 5 minuter.
  6. Häll av pastan. Skölj den INTE, utan häll den direkt ner i stekpannan med såsen. Spara 1-2 dl pastavatten och använd detta för att spä såsen efter behov. Rör ner basilikan tillsammans med pastan i såsen och servera genast!

4 Responses to Pasta med krämig tomatsås och vegoköttbullar

  1. Klas Andersson 2 november, 2021 at 08:16 #

    Tjena! Gjorde den igår till familjen och blev väldigt glad när 9-åriga dottern kom till matbordet och sa: ”Åh vad är det här?” och faktiskt såg lite förväntansfull ut 🙂 Eftersom mat inte är hennes stora favorit-ämne så var det väldigt högt betyg! Så tack för receptet!!! Själv tyckte jag den fungerade väldigt bra. Man kunde dra på ganska ordentligt med svartpeppar så blev det super på en vardag-kväll.

  2. Tommy Blom 28 juni, 2021 at 09:58 #

    En väldigt enkel rätt, men så krämig o god!

  3. Therese 6 juni, 2021 at 07:09 #

    Tyvärr blev denna väldigt sur/syrlig. Kunde rädda upp den med ketchup och oatlys matlagningsgrädde. Är den menad att vara supersyrlig?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 7 juni, 2021 at 01:43 #

      Min blev inte det! Det är nog kanske lite en fråga om hur länge du steker dina tomater – låt dem koka lite längre om du är känslig. Och vilken sorts tomater. Använd inte för billiga på burk, de kan lätt vara lite syrliga!

Lämna ett svar till Therese Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes