Pasta med chorizo och färska tomater

Testandet av vegetariska korvar fortsätter! Nu har jag äntligen lyckats lägga tassarna på ett paket av Hälsans köks nya sojachorizo och snodde ihop en pasta med det jag hade hemma i skafferiet. För, självklart ska den första chorizon jag äter på fyra år ätas med stil.

Dessvärre blev jag lite besviken på både min pastarätt och på chorizon. Pastan kunde ha kryddats upp ännu lite mer, men nu verkar jag ju totalt inkapabel att krydda tillräckligt och korven var lite småtråkig. Den påminner ganska mycket om Hälsans köks vanliga sojakorv, den är bara tjockare och smakar typ kryddig paprika. Mycket godare än den vanliga sojakorven, men den kunde ha varit så mycket mer…

Pasta med chorizo och färska tomater, 2-3 portioner

3 chorizokorvar
2 mogna plommontomater och 6 körsbärstomater (det var vad jag hade hemma)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl rödvin
Torkad och färsk oregano, ett gäng kvistar
1 tsk cayennepeppar
Salt

Hacka löken, skiva korven och skiva vitlöken. Stek löken och vitlöken i lite olivolja, lägg i korven efter ett tag och låt allt få färg. Hacka tomaterna och låt dem steka med. Ha i kryddorna och rödvinet och låt koka i 3-4 minuter. Smaka av med mer cayennepeppar och salt. Servera med nykokt pasta, toppa med parmesan.

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Marinerade grillspett med smak av mexiko | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 30 april, 2011

    […] Jag rekommenderar verkligen att köra någon sån här marinad nästa gång ni ska grilla sojakorv, oavsett om den bara ska ätas med bröd eller mos eller nåt. Korven drar åt sig smakerna och får helt andra dimensioner än om den bara äts vanligt. Blir säkert ännu bättre med sojachoritzo. […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes