Pasta med Chevré, valnötter och salvia

IMG_8879

Hej vänner!

Som ni kanske har förstått så är det här verkligen inte min mest intensiva bloggperiod i historien just nu. Sen i juni har jag börjat jobba på ett sjukt intensivt nytt jobb som tar oändligt mycket mer energi än vad det tidigare gigget gjorde, och att då gå hem om kvällarna och skriva ännu fler grejer, marknadsföra ännu en till grej eller projektleda ihop ännu ett ambitiöst projekt har inte riktigt varit det jag varit sugen på.

Jag har snarare kommit hem och dött på soffan, försökt vara en närvarande farsa och spelat datorspel för att bara fly ifrån alla prestationsbaserade måsten och krav. Men så kan man också behöva ha det ibland.

Det fina med den här bloggen verkar dock vara att det egentligen inte spelar någon större roll ifall jag har svackor eller inte. Ni verkar fortsätta dyka upp här, läsa något recept eller två, och sen surfa vidare oavsett om jag skriver nya grejer aktivt eller inte. Det känns bra. No stress liksom. De bästa grejerna här i livet är sådana som får mogna fram. Det är jag helt övertygad om – och att då tillåta sig själv a ha lite mindre aktiva perioder gör snarare att man skapar något som verkligen är hållbart. Det sista jag vill är att börja avsky bloggandet, eller känna att det bara handlar om en massa krav och måsten.

Men men, jag tänkte att jag ändå skulle dyka in här och dela med mig av ett recept som jag slängde ihop igår och som jag blev väldans nöjd med. Och det känns som en positiv grej – det här är första gången jag haft den minsta lilla matinspiration på typ två månader, och för den delen orkat fotografera min mat. Jag hoppas att det innebär att min hjärna har börjat kunna sortera ihop alla nya intryck lite bättre, och att den här svackan kanske är på väg att börja klättra uppåt igen.

IMG_8875

Pasta med chevré, valnötter och salvia, 2-3 personer

 • 500 g färsk pasta, gärna någon typ av ostfylld ravioli
 • 1/2 burk creme fraiche
 • 100 g chevré med honung 
 • 100 g valnötter
 • 1 msk honung
 • 10 blad färsk salvia
 • 3 msk smör
 • 1/2 chili
 • 1 dl pastavatten
 • 100 g färsk bladspenat
 • salt och peppar

Sätt på pastavattnet. Börja därefter med att bryna valnötterna i en torr stekpanna. När de fått lite stekyta, ringla över honungen och låt den snabbt tas upp av nötterna utan att brännas. Ställ av pannan från plattan och lägg nötterna i en skål vid sidan av.

Ha i smöret i stekpannan och stek chilin (grovhackad och urkärnad) och de hela salviabladen i 1-2 minuter på medelvärme tills salvian är knaprig, utan att bli bränd. Fiska upp salvian och lägg åt sidan i en annan skål.

Häll pastan i pastavattnet och börja koka. Det går ganska fort, så var beredd så att den inte kokar över medan du gör det sista på såsen.

Skölj spenaten och tillsätt den, creme fraichen, ca 1 dl pastavatten och lite salt och rör ihop. Låt precis bara koka upp så att allt blandas och ta därefter av pannan från plattan och gör det sista på eftervärmen. Bryt isär getosten i småbitar och rör ner i den varma såsen, rör runt tills den har löst upp sig nästan helt och smaka av med salt och peppar. Tillsätt därefter pastan direkt ifrån det kokande vattnet ner i såsen och rör försiktigt om så att den blandas med såsen.

Avsluta med att toppa pastan med valnötter och de smörstekta salviabladen. Servera genast.

IMG_8880

, , , , , , , , , ,

10 Responses to Pasta med Chevré, valnötter och salvia

 1. louise 22 februari, 2020 at 04:15 #

  är detta veganskt?

 2. Stina 19 oktober, 2019 at 07:40 #

  Mmmm! Bytte ut spenaten mot svartkål. Jääävligt gott!

 3. Henrik 2 september, 2016 at 03:27 #

  Hejsan! Har ingen salvia! Vad skulleman kunna ha istället?

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 3 september, 2016 at 08:50 #

   Rosmarin, timjan, persilja eller bara vanlig gräslök funkar säkert fint!

 4. Lisa 10 december, 2015 at 11:30 #

  Ursäkta petigheten men om man är seriöst intresserad av mat borde man veta att osten heter chèvre och inte chevré.

 5. Åsa V 11 november, 2015 at 06:00 #

  Jävligt gott och lättlagat! Tack för receptet! 🙂

 6. Widar 28 oktober, 2015 at 12:40 #

  Provlagade detta till lyx-onsdagslunch. Snabbt och lättlagat.
  Ostfylld pasta är absolut inget måste, det blev väldigt mastigt och rejält mättande.

  Toppenrecept som varmt rekomenderas!

  Det som inte rekomenderas är att klia sig i ögonen efter chilihackande. Jävligt ont recept. 😉

 7. linda 10 oktober, 2015 at 04:59 #

  Wow, det ser fantastiskt ut!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jävligt god BBQ | Swedish food mafia - 5 juli, 2016

  […] bönchili, chili cheese fries samt Oumph Srirachaspett. Jag har tidigare bland annat lagat Gustavs Pasta med Chevré, valnötter och salvia  som är otroligt god! Så ser så mycket fram emot att tända grillen och börja grilla vegetarisk […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes