På onsdag blir jag TV kock!

Hej vänner!

Förhopningsvis har ni inte missat att på onsdag den 1 april (det är INGET SKÄMT) kommer det första avsnittet av mitt helt egna nya mattvprogram, ”Vegansk Husmanskost”, baserat på boken med samma namn ha premiär på den nya TV-kanalen Godare som har premiär samma dag!

Godare är en, för Sverige, helt ny kabel TV kanal som tidigare gjort succé i vårt grannland Norge och som BARA visar matprogram! Tänk dig va? En hel TV kanal som non stop bara visar massor med smarriga matprogram från hela världen.

Nu när de kommer hit till Sverige har de investerat i att producera tre helt egna Svenska matprogram, varav jag har fått äran och möjligheten att stå för ett!

Detta blir alltså, och jag vill understryka detta med all tydlighet, Sveriges första veganska TV matprogram sedan SVT sände Vegorätt i januari 2016, dvs på fyra år!

Det här programmet kommer dock att vara något helt annat. Dels är det mindre. Det är jag och min fantastiske filmare och redigerare Emil i mitt kök i Alvik som i åtta avsnitt plockar ut några av mina favoriträtter ur min kokbok Vegansk Husmanskost och visar hur du lagar dem samtidigt som jag ger användbara tips och trix på hur du kan göra din vardag grönare.

Min ambition med programmet är att avdramatisera vegansk matlagning och visa hur enkelt och framförallt hur VANLIGT det kan vara. Vi kommer att laga veganska versioner av helt vanliga svenska favoriträtter som tacos, köttfärssås, pannkakor, smörgåstårta och liknande rätter. Fast veganska!

Bara för att du vill äta hållbarare behöver du inte alls förändra hela din vardag och börja äta som en indier. Du kan äta precis vilken mat du vill, fast med nya råvaror.

Det vill jag försöka förmedla i det här programmet. Jag hoppas att ni kommer tycka om det, jag är mycket stolt.

, ,

3 Responses to På onsdag blir jag TV kock!

 1. Peter 5 april, 2020 at 07:26 #

  Har nu sett de två första avsnitten på godare.se och tycker verkligen att de var superbra. Håller tummarna för succé!!

  Undrar dock om recepten finns i textformat någonstans? Kunde inte hitta dem på godare…

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 6 april, 2020 at 11:45 #

   Hej! Dels finns de i kokboken Vegansk Husmanskost och i Appen med samma namn, men jag kommer lägga upp dem här på bloggen också inom kort!

   • Peter 6 april, 2020 at 06:41 #

    Din kokbok står högt på önskelistan. Ska köpa den när jag får råd! (c:

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes