Om Vegokommissionen

Vilka restauranger, krogar och gatustånd har Sveriges bästa veganmat?

För att besvara den frågan har några av Sveriges mest rutinerade vegomatbloggare och matskribenter gått samman och bildat Vegokommissionen. Detta är en sajt dedikerad till ingående, matnördiga krogrecensioner som belyser den stora spännvidd som finns på restaurangscenen framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Även andra städer med intressanta ställen kommer att dyka upp på sajten. Alla restauranger som har veganskt på menyn kan komma att bli recenserade av Kommissionen, och vi publicerar ca 4-8 recensioner i månaden.

Välkomna!

Gustav Johansson

Gustav Johansson, Stockholm, driver matbloggen Jävligt Gott som är Sveriges största svenskspråkiga vegomatblogg och vann Matbloggspriset Folkets Val 2016.

Han arbetar heltid som entreprenör och matbloggare och är författare till kokböckerna Jävligt God BBQ och Jävligt God Husman. Hans ledord är att det inte räcker med att vego är bra för miljön, för hälsan och för djuren – det måste också vara jävligt gott om fler ska se vego som det attraktiva alternativet.

Rasmus Klockljung

Rasmus Klockljung, Stockholm, driver matbloggen Vegologi som startades 2008 och är en av Sveriges äldsta aktiva veganska matbloggar.

Han är även grundare av och redaktör för landets största veganska restaurang- och kaféguide Veganistan, medförfattare till kokboken Glass åt alla!, grundare av facebookgruppen Matnörderi på veganskt vis, samt frilansskribent. Sedan 2011 är Rasmus dessutom skribent på Lira Musikmagasin, där han skrivit hundratals recensioner.

Jenny Luks

 

Jenny Luks, Göteborg, är journalist och har 20 års erfarenhet av veganska konsumentguider och nätverkande inom veganska frågor.

Jenny skriver om vegansk mat i tidningarna Syre och Syre Göteborg, och driver sedan 2007 restaurangguiden Vegan Göteborg, där över 200 restauranger och kaféer finns listade. Hen är en flitig krogbesökare som älskar både varmkorv och sjurätters

Johan Lundgren

Johan Lundgren, småbarnspappa boendes i Malmö med en förkärlek för vegomat, bakning, tatueringar och styrketräning.

Johan bloggar på Gaashud.se och är medförfattare till boken Glass åt alla som Djurens Rätt gav ut 2013 (köp hos Djurens Rätt eller Bokus). Han är flitigt förekommande i vegomattidningar, caterar bakverk, inspirationstalar och mycket mer

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes