Nytt fik på Södermalm, Hylands Hörna

Precis runt hörnet från där jag jobbar har det öppnat ett nytt fik med det aningen orginella namnet Hylands Hörna. Antar att SVT:s licens på namnet gick ut eller nåt…

Förra veckan var jag där och lunchade. Blev glatt överraskad av det helvegetariska (?) lunchutbudet så jag tänkte att jag borde slå ett slag för stället här på bloggen. Det var inte apbilligt, en pasta för 89 och en sallad för 99 och då ingick inte ens kaffe till maten, men jag antar att det är sånna priser man får leva med nu förtiden. Ni vet, Söder är inte de arbetarekvarter de än gång var. Eller nåt.

Jag käkade en ”Chevrépuck med avocadosallad”, vilket smakade finemang, även om chevrén nog kunde ha gratinerats en aning längre, nu var den knappt ens ljummen. Men den serverades med en fräsch sallad och lite surdegsbröd så jag hade överseende med det. Mitt sällskap käkade en oljedrypande pasta med pesto som tydligen också var najs. Enda förbehållet var väl det att jag fortfarande var lite småhungrig efteråt. Fick en att sakna det gratis brödet och alla goda rörorna som det bjöds på på samma ställe innan det bytte ägare…

Men, väl värt ett besök och jag gillar deras utbud. Och som sagt, stort plus för det gedigna vegetariska utbudet, trots att stället inte skyltar med att så skulle vara fallet.

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. (51 kaféer) Hemtrevligt på Hylands hörna | Hemma på Södermalm - 10 april, 2011

    […] – inte så dumt det heller! Adress: Korsningen Katarina Bangata/Ringvägen. Vad tycker andra? Bloggen Jävligt gott, Senast besökt: 10 april […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes