Ny säsong av Vegansk Husmanskost på Godare! Avsnitt 1 – Pasta carbonara

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Jag ville bara skriva en rad och berätta att vi nu släpper fyra nya avsnitt av matlagningsprogrammet Vegansk Husmanskost på TV kanalen Godare!

Vårens åtta avsnitt blev en succé och nu gör vi fyra nya avsnitt, även de baserade på kokboken Vegansk Husmanskost.

Det första receptet ut är min Pasta Carbonara, så om du aldrig har testat det förut är detta verkligen det perfekta tillfället! Receptet hittar ni här nedanför, och programmet kan ni se på TV kanalen Godare som finns i de flesta kabelTV kanalers utbud 🙂

Ingredienser

  • 500 g spaghetti eller linguine
  • ½ dl finhackad färsk bladpersilja
  • 5 klyftor vitlök
  • 2-3 dl pastavatten
  • Rikligt med svartpeppar

Fejkon

  • 230 g rökt tofu
  • 1 msk kikkomansoja
  • 0,5 tsk liquid smoke (öka till 2 tsk om du använder naturell tofu)
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 msk rapsolja

Cashewnötsparmesan (3 dl)

  • 200 g naturella cashewnötter 
  • 1 dl näringsjäst
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Om du använder naturell tofu så lägg tofun i press i 30 min, invirad i hushållspapper för att göra tofun lite fastare och dra ur onödig vätska. Rökt tofu är ofta fastare, så då behövs detta ej.
  2. Tärna därefter tofun i små tärningar, ca 0,5 cm i diameter och lägg i en plastpåse med sojan, liquid smoke och sirapen. Låt dra i minst 30 minuter, eller så länge du hinner.
  3. Mixa under tiden ihop cashewnötterna, näringsjäst och salt till ett fint mjöl.
  4. Sätt på pastavatten och koka upp.
  5. Värm upp en stekpanna med rapsolja och slå ner hela påsens innehåll med tofu och marinad. Stek på medelhög värme så all marinad absorberas av tofun, denna får rejält med färg och oljan ser ren ut. Krydda tofun med rikligt med svartpeppar.
  6. Skala vitlöken och skiva tunt. Fräs med i stekpannan med fejkonet i 30 sekunder tills den börjar få lite färg i kanterna.
  7. Koka pastan tills den är 3/4 klar och fiska ut pastan ur kastrullen och lägg ner direkt i den varma stekpannan med tofun. Spara kastrullen med vattnet på plattan, häll inte av det!
  8. Slå ner 2 dl pastavatten och 1 dl cashewnötsparmesan i stekpannan och rör runt tillsammans med tofun. Rör om och låt värmen reda såsen med hjälp av stärkelsen i nötterna och pastavattnet. Om såsen inte reder sig, så slå i mer pastavatten och cashewparmesan och låt koka lite till. Om såsen blir för tjock, ha bara i lite mer pastavatten. Avsluta med att röra ner persiljan.
  9. Smaka av med mer svartpeppar och avsluta med att toppa med mer cashewnötsparmesan. Servera omgående!

,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes