Matbloggspriset och tankar om läsarfeedback

14195419_10154514905803420_3118562229698981700_o

Foto: Malin Sydne

Hej Vänner!

Här kommer ett lite annorlunda inlägg. Inget recept. Inget nytt samarbete. Ingen restaurang eller ny stor resa. Bara lite hederligt gammalt tiggeri och kåseri.

Men, innan jag kommer till det där med tiggeriet så vill jag säga några korta grejer. Först och främst, ska ni verkligen veta, är jag så sjukt tacksam för allting ni har gett mig. Alla ni som läser, testar, lagar, och som då och då återkopplar och säger hej. Alla ni som peppat, köpt mina kokböcker, get tips på grejer jag borde testa eller som kommit med återkoppling på hur ni gjort egna varianter av mina recept.

Men kanske framförallt också till alla er som inte varit odelat superpositiva hela tiden, utan som gett utrymme för kritik och konstruktiv feedback. Jag fick en särskild sådan kommentar här i förrgår från en kille som heter Niclas, och jag vill lyfta det samtal som följde på hans kommentar lite extra.

För det han tar upp spelar roll. Det spelar jättestor roll för mig personligen, det spelar jättestor roll för bloggen, och det spelar jättestor roll för er som läsare och för vår relation.

14205976_10154514906088420_7716441833889302805_o

Foto: Malin Sydne

14207771_10154514905978420_3695847053339558910_o

Foto: Malin Sydne

Jävligt Gott håller på och utvecklas och förändras. Som ni kanske har sett så har jag sagt upp mig från mitt jobb för att satsa på bloggen på heltid, och med det kommer både stora möjligheter men också stora utmaningar. Det sista jag vill är att bloggen och vår relation ska bli lidande av det här, men jag måste också erkänna att jag har mycket att lära och att jag kommer att gå på en och annan beta.

TurkosSå, ta er gärna en sekund och läs vårt lilla (långa) utbyte i kommentarsfältet här  och låt mig gärna veta hur ni ser på det hela. Det är väldigt värdefullt för mig!

Och (här kommer tiggeribiten 😉 ) OM ni gillar vad jag gör, så gå gärna in på Matbloggspriset.se/nominera och nominera mig. Det skulle betyda sjukt mycket för mig!

All the best,

Gustav

P.S De sjukt fina bilderna kommer från en privat liten tillställning jag caterade för några veckor sedan. Foto: Malin Sydne.se D.S

, , ,

14 Responses to Matbloggspriset och tankar om läsarfeedback

 1. Elin 28 september, 2016 at 03:43 #

  Jag hade också velat se dig på TV 🙂 Du gör allt lite lättare när man blir vegetarian. Håller fortfarande på att gå över helt, och dina recept har hjälpt mig enormt mycket!

  Självklart så har jag även nu nominerat dig 😉

 2. Anna 12 september, 2016 at 08:36 #

  Hej! Jag uppskattar dina recept på husmanskost och lite enklare recept, då jag inte är så superförtjust att stå i köket en hel kväll eller laga mat med massa ingredienser. Förstår att läsarna vill ha en blandning på recept, men jag tycker du gör ett jättebra jobb med kombinationer som man själv inte alltid tänker på.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 12 september, 2016 at 09:23 #

   Tack! Tänker samma här. Allt kan ju inte vara superkrångligt att göra. Vem orkar med det hela tiden?

 3. papaz 11 september, 2016 at 09:45 #

  Hej!

  Din blogg har fått mig att uppskatta grönsaker. Jag är en köttätare som mer och mer äter vegetarisk mycket pga att jag upptäckt hur mycket som faktiskt går att göra med grönsaker. Jag väljer många gånger vegetariskt numera inte bara för att det är bättre för planeten eller hälsan utan att det faktiskt är godare.

  Du hade behövts på vegomässan i Nacka Strand förra veckan. Jag gick dit i hopp om att träffa duktiga kockar och matlagare av vegetarisk mat och istället möttes bara av halvfabrikat och ”djurens rätt” reklam.

  Missförstå mig inte. Djurens, planetens och övriga nyttoeffekter av att vegetarisk mat är viktiga att ta upp men det bästa sättet att få andra att äta vegetariskt är att visa hur god mat man kan göra med grönsaker.

  Människor äter inte kött för att de hatar djur eller planeten utan för att det är gott. Därför är det minst lika viktigt att fokusera på att vegetarisk/vegansk mat är jävligt gott med eller utan dess nyttoeffekter.

  Jag gick därifrån besviken (dock med en prenumeration på vegogourmettidningen så helt lottlös gick jag inte därifrån) och lärde mig tyvärr inte mycket om matlagning. Jag förstår att mässan behöver få in pengar och att det är företagen som säljer färdigförpackad mat som står för inkomsten men det var oproportionerligt mycket halvfabrikat (tror inte det fanns nåt bås där någon faktiskt pratade om grönsaker, säsonger och matlagning).

  Fortsätt med det du gör och fokusera på recept och smakerna!

  Skulle vara grymt kul om du kunde få plats i TV4 ”kökets middag” där du kunde just ha temat vegetariskt/veganskt.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 11 september, 2016 at 08:45 #

   Tack för de fina orden papaz!

   Jag håller helt med. Om vi ska få fler att äta vegetariskt är det ett absolut måste att lyckas förena det som är gott för miljön med det som är gott för magen också. De som redan skulle kunna tänka sig att göra stora uppoffringar för att byta diet har antagligen redan gjort det, eller kommer att göra det. Det är att få med oss dem som inte är beredda att leva på hampa och halvfabrikat som är grejen.

   Jag tar med mig dina ord framöver. Du är precis den typen av hejarklack jag behöver i ryggen framöver! 😛 😉 Tack!

 4. Johan 10 september, 2016 at 09:40 #

  Ser galet gott ut! Roligt att du vågar satsa helhjärtat på bloggen! Ser verkligen fram emot att följa dig! 🙂

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 11 september, 2016 at 08:42 #

   Det blev riktigt smarrigt 😉 Ska se om jag inte ska lägga ut det uppdaterade och lite enklare receptet också! Det blev en hit!

 5. Elsa 8 september, 2016 at 07:34 #

  Läste kommentaren och tycker du resonerar klokt! Var hellre tydlig med när det är samarbeten och fortsätt som du gör- välj samarbeten som du kan stå för. Modigt och coolt att du vågar satsa, tror det kommer gå alldeles utmärkt!

  Tycker du är grym och att bloggen är inspirerande!

  Jag har inget specifikt önskemål om maträtter på rak arm, bara kör på så blir det bra

 6. Elin 7 september, 2016 at 07:17 #

  Jag hade velat se dig på tv. Jag är så döless på att se kockar slita och hugga i kött i varenda jäkla tv-program. Nyhetsmorgon, trädgårdstider varenda matprogram…
  Ernst råkar göra en ”nästan-vegetarisk” soppa nej men då ska han slänga i sidfläsk i den. Det hade varit kul också om du kunde göra samarbeten med icke veg kockar. Bjuda in och veganisera nåt av deras recept tillsammans

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 8 september, 2016 at 07:13 #

   Kul å höra! Jag håller helt med dig. Det är ju läskigt hur svårt det ska vara att göra vanlig, odramatisk och jävligt god (höhö) vegetarisk eller vegansk mat på tv?

   Vad är problemet egentligen? Idag är över 10 % av svenskarna vego, och många många fler än så äter ju vegetariskt minst en eller flera gånger per vecka. Det finns ju en efterfrågan.

   Sen om det är jag som står där på TV får man väl se, men jag skulle inte säga nej om någon ringde och frågade 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lyxig vegetarisk pytt i panna | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 7 januari, 2019

  […] Som jag skrev för någon vecka sedan så får ni väldigt gärna fortsätta att komma med tips på grejer ni tycker att jag ska försöka laga, eller skriva om. Jag värdesätter era idéer och inputs sjukt mycket! […]

 2. Lyxig vegetarisk pytt i panna - GuideService vi är Sverige - 27 september, 2016

  […] Som jag skrev för någon vecka sedan så får ni väldigt gärna fortsätta att komma med tips på grejer ni tycker att jag ska försöka laga, eller skriva om. Jag värdesätter era idéer och inputs sjukt mycket! […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes