Mango Curry Nudlar

I samarbete med Vegonade

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Här kommer ett superenkelt och gott recept som jag hoppas att ni ska gilla! Det är i samarbete med min nya favoritprodukt, Vegonade, så det är lite extra enkelt och snabbt denna gång.

För er som kanske missat det, eller som kommer till detta recept från google i framtiden och därmed inte sett de tidigare inläggen jag gjort på senaste, så är Vegonade en serie med mariader, eller smaksättningar (för de kan ärligt talas användas lite hur som helst) som är särskilt anpassade för vegomat. Hur kan det komma sig kanske ni då undrar? Finns det några särskilda smaker som passar just vegomat eller? Jag trodde att du brukar säga att det inte behöver vara någon skillnad på vegomat och kött Gustav?

Ja, exakt i slutresultatet behöver och BORDE det inte vara några skillnader alls! Men för att uppå det slutresultatet så kan det krävas lite extra arbete med vegomaten ibland. I stort sett är det ju därför jag har det jobb jag har, för att jag hjälper er att få till de där små tricken som gör er vegomat jävligt god!

I grund och botten handlar det om att grönsaker, bönor och vegokött inte alltid har samma djup i smakerna som kött och mejerier har, helt enkelt för att de inte har lika mycket fett, umami och salt i sig. Fett och salt är ju kanske inte alltid de nyttigaste grejerna, men i rimlig mängd behövs de för att ge dig det där riktiga djupet i smakerna. Lika så behövs umami, och det kan vara lite svårt att veta hur man ska få till det rätt hemma, när man är van vid att laga kött som naturligt innehåller väldigt mkt umami. Jag har skrivit mer om det här i min lilla smakskola i det första inlägget jag gjorde med Vegonade.

Men, det är just det här som Vegonaderna hjälper dig med. Det är inte bara smaksättning, utan de är dels fettbaserade, vilket hjälper med den delen, och de har rejält med umami och sälta i sig vilket lyfter dina bönor, grönsaker eller ditt vegokött till helt nya höjder, utan något som helst extra tillsatt! Det är på riktigt en one bag solves all solution!

I denna veckas recept lagar vi en nudelrätt som är lite thai/indiskt inspirerad. Jag har i lite gulcurry också, för jag tyckte att det passade bra, men i övrigt är det bara Vegonade Mango & Chili, kokosmjöl och goda grönsaker! Vill du gör det lite extra fancy spancy så kan du ha i lite färsk ingefära i början också och lite färsk koriander och mynta i slutet, men det är inget krav. Gott blir det ändå!

Mango Curry Nudlar, 4 portioner

 • 1 paket Vegonade Mango Curry á 90 g
 • 200 g friterad eller naturell tofu
 • 200 g skogschampinjoner, vanliga champinjoner eller shiitakesvamp
 • 200 g svartkål, grönkål eller vitkål
 • 1 gul lök eller 1,5 dm purjolök
 • 2 tsk gul curry
 • 400 g kokosmjölk
 • 2-3 dl vatten
 • 1 msk japansk sojasås
 • Juice från 1/3 färsk lime
 • 250 g risnudlar
 • 1 färsk chili till topping

Valfritt:

 • 2 tsk färsk riven ingefära
 • 1 näve färsk koriander och färsk mynta
 • Valfria andra grönsaker som morot, paprika, zucchini, broccoli eller pak choi
 • Cashewnötter till att toppa med

Gör så här

 1. Börja med att skölja och skära dina grönsaker i lagom stora bitar. De ska gå att äta som en munsbit utan att behöva skära dem innan. Skala och strimla löken tunt.
 2. Fräs löken, tofun och grönsakerna i Vegonaden i en stekpanna med djupa kanter eller i en wok. Stek på hög värme så grönsakerna får lite färg utan att tappa sin stuns. Krydda med gulcurry och ev. färsk ingefära sista minuten av stekningen så det doftar gott och alla smaker går ihop.
 3. Koka risnudlarna enligt anvisningar på paketet så de är klara när grytan är klar.
 4. Slå i kokosmjölk, sojasås och lite vatten och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med lite sojasås och ev. lite färsk lime i slutet.
 5. Avsluta med att röra ner nudlarna i pannan med grönsakerna och toppa med färsk skivad chili, och eventuella örter och cashewnötter.
 6. Servera genast!
No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes